Skip to main content

Λογιστής παραπέμφθηκε σε δίκη για κακουργηματική υπεξαίρεση

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F01%2Fv
vΣχόλιο αοριστίες: Έχουν πληθύνει οι περιπτώσεις λογιστών που είτε χρεώνουν παραπάνω ΦΠΑ είτε δεν αποδίδουν καν. Αρκετοί έχουν καταδικαστεί. Γενικά προσέξτε.

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενος για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που
το έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας, κατ’ εξακολούθηση, παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, λογιστής της Ρόδου.
Ο λογιστής είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μετά την απολογία του και έχει εμπλοκή σε δύο υποθέσεις.
Στην πρώτη μηνυτής είναι γνωστός επιχειρηματίας, που λειτουργούσε παιδότοπο στα Κοσκινού, ο οποίος οδηγήθηκε σε πτώχευση λόγω των χρεών σε φόρους και ασφαλιστικά ταμεία, που επιβαρύνθηκε.
Πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο του έτους 2012 επιδόθηκε στον μηνυτή έγγραφο-ατομική ειδοποίηση από το I.K.A Ρόδου, το οποίο ανέγραφε ότι η ομόρρυθμη εταιρεία είχε οφειλές ύψους 164.224,77 ευρώ. Λίγες ημέρες αργότερα, την 15η Ιουνίου πηγαίνοντας στη Δ.Ο.Υ Ρόδου και απευθυνόμενος στο αρμόδιο δικαστικό τμήμα ενημερώθηκε ότι υπήρχαν οφειλές της ομόρρυθμης εταιρείας συνολικού ύψους 31.032,79 ευρώ.
Απολογούμενος για την υπόθεση αυτή ο λογιστής αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι στην εταιρεία που λειτουργούσε την επιχείρηση μέτοχος ήταν και η σύζυγός του η οποία μάλιστα εργαζόταν εκεί. Ισχυρίστηκε ότι η επιχείρηση ήταν παθητική, ενώ αρνήθηκε ότι εισέπραξε τα ως άνω ποσά για να τα αποδώσει στην ΔΟΥ και στο ΙΚΑ. Τόνισε ότι θα ήταν αδύνατον να ενεργήσει κατά των συμφερόντων της συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, που ήταν μέτοχος με ποσοστό 50% στην επιχείρηση.
Στην δεύτερη υπόθεση, για την οποία εκδόθηκε και το παραπεμπτικό βούλευμα εις βάρος του, μηνυτής ήταν ένας επιχειρηματίας, που έχει υποβάλει τρείς μηνύσεις.
Κατηγορείται συγκεκριμένα για το ό,τι τον Οκτώβριο του 2013, ιδιοποιήθηκε παράνομα το συνολικό χρηματικό ποσό των 143.008,73 €, ήτοι χρηματικό ποσό ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που είχε λάβει τμηματικά ως εντολοδόχος της εγκαλούσας ομόρρυθμης εταιρίας και 2 εγκαλούντων εκπροσώπων αυτής για τις ανάγκες της εντολής και ως διαχειριστής της περιουσίας τους, εκτελώντας νομικώς δεσμευτικές πράξεις.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Κοκκινογένης.



Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης