Skip to main content

Μας μένουν πεσκέσι εκατομμύρια.Κλείνει και η Σλοβενία τα σύνορά της – Μαζικές συλλήψεις προσφύγων και μεταναστών

xarths evropi
Στη σύλληψη πάνω από 100 ατόμων που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη Σλοβενία από την Κροατία προχώρησε η σλοβενική αστυνομία στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με το αρχηγείο της σλοβενικής αστυνομίας, 104 άτομα συνελήφθησαν, όταν προσπάθησαν μέσα από χωράφια και δάση..
.


να περάσουν από την Κροατία στη Σλοβενία από τη συνοριακή διάβαση Όμπρεζιε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μπρέζιτσε και αναμένεται να προωθηθούν για επιστροφή στην Κροατία.


Η Σλοβενία είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους, μετά τη Γερμανία και την Αυστρία. Όπως ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από χθες τα σύνορά της με την Ουγγαρία θα είναι κλειστά για τουλάχιστον 10 ημέρες.


Η Επιτροπή δήλωσ�� ότι η κίνηση δεν παραβιάζει τη συνθήκη Σένγκεν, καθώς οι έλεγχοι εισάγονται λόγω “σοβαρής απειλής για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια”.


Στο μεταξύ, η Κροατία αρνείται να δεχθεί πίσω 150 πρόσφυγες που προσπάθησαν χθες το βράδυ να εισέλθουν στη Σλοβενία με τρένο με προορισμό τη Ζυρίχη. Όταν το τρένο έφθασε στο σιδηροδρομικό σταθμό Ντόμποβα, κύρια σιδηροδρομική διάβαση στα σύνορα Σλοβενίας – Κροατίας η αστυνομία έδωσε εντολή για την αποβίβαση των προσφύγων.


Η ομάδα προσφύγων οδηγήθηκε σε χώρο υποδοχής στην πόλη Ποστόινα και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επαναπροώθησή τους στην Κροατία. Ο αστυνομικός διευθυντής Άντον Στούμπλιαρ δήλωσε ότι οι πρόσφυγες δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Οι πρόσφυγες, κυρίως Σύριοι και Ιρακινοί, είχαν σκοπό να φθάσουν στη Γερμανία.


Η Σλοβενία επανειλημμένως έχει διαμηνύσει ότι θα επαναπροωθεί στην Κροατία και στην Ουγγαρία άτομα που δεν καταθέτουν αίτηση για χορήγηση ασύλου.




πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης