Skip to main content

Μεξικό: Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος της πόλης όπου εξαφανίστηκαν οι 43 φοιτητές.

Χοσέ Λουίς Αμπάρκα και η σύζυγός του Μαρία ντε λος Άνχελες Πινιέδα

Έναν φυγά πρώην δήμαρχο και τη σύζυγό του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ήταν οι υποκινητές των επιθέσεων που στις 26 Σεπτεμβρίου στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσαν την εξαφάνιση 43 φοιτητών, συνέλαβε η Αστυνομία του Μεξικού.
Οι φοιτητές απήχθησαν από την

τοπική Αστυνομία, η οποία συνεργάζεται με μια ντόπια συμμορία ναρκωτικών, στη νοτιοδυτική πόλη Ιγκουάλα, έπειτα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν τη νύκτα της 26ης Σεπτεμβρίου.
Δημοτικοί αστυνομικοί και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Γκερέρος Ουνίδος είχαν επιτεθεί με πυροβόλα όπλα σε δεκάδες φοιτητές της σχολής της Αγιοτσινάπα που είχαν έρθει στην Ιγκουάλα, με αποτέλεσμα έξι νεκρούς και 25 τραυματίες.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναζητεί τους φοιτητές, η εξαφάνιση των οποίων έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα και έχει υπονομεύσει τους ισχυρισμούς του προέδρου Πένια Νιέτο ότι το Μεξικό έχει γίνει ασφαλέστερο επί της προεδρίας του.
Σύμφωνα με δηλώσεις ορισμένων από τα 56 πρόσωπα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής (αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, ύποπτοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης), οι 43 αγνοούμενοι στη συνέχεια δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν.
Ο Χοσέ Ραμόν Σαλίνας, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας, γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως ο Χοσέ Λουίς Αμπάρκα, ο οποίος ήταν τότε δήμαρχος της Ιγκουάλα, και η σύζυγός του Μαρία ντε λος Άνχελες Πινιέδα συνελήφθησαν στην Πόλη του Μεξικού.
Κυβερ��ητικός αξιωματούχος δήλωσε πως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη θα δοθούν στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα.
Ο Χοσέ Λουίς Αμπάρκα και η σύζυγός του Μαρία ντε λος Άνχελες Πινιέδα ήταν οι περισσότερο καταζητούμενοι φυγάδες του Μεξικού μετά τα γεγονότα στην Ιγκουάλα (στην Πολιτεία Γκερέρο) που αναστάτωσαν τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο.
Οι δικαστικές αρχές κατηγόρησαν τον Αμπάρκα και την Πινιέδα, πολλοί αδελφοί της οποίας ήταν περιβόητοι λαθρέμποροι ναρκωτικών, ότι οργάνωσαν αυτή την επίθεση. Το ζεύγος διέφυγε μερικές ημέρες μετά τα γεγονότα και στις 22 Οκτωβρίου εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης