Skip to main content

Με… Ιντιφάντα απειλεί τώρα η σύζυγος του Γκιουλ

Τώρα σωπαίνω, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. Εγώ θα ξεκινήσω την Ιντιφάντα, δήλωσε η σύζυγος του Γκιουλ, Χαϊρουνισά, θυμίζοντας ότι τέτοιο πόλεμο δεν είχαν δεχτεί ούτε τον Φεβρουάριο του 1997, τότε π

Ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για μια επιβλητική έναρξη της θητείας του ως προέδρου, προσκαλώντας στην τελετή ορκωμοσίας τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο, λογαριάζει χωρίς τον Αμπντουλάχ Γκιουλ και τη σύζυγό του Χαϊρουνισά, που δυναμιτίζουν το
κλίμα στο κυβερνών κόμμα.
Η Χαϊρουνισά υπήρξε ανέκαθεν η εξ απορρήτων του Αμπντουλάχ Γκιουλ, και δεν έχει διστάσει να πάρει ενεργά μέρος σε πολιτικές διαμάχες.

Τώρα, όμως, φαίνεται ότι η σύζυγος του απερχόμενου προέδρου της Τουρκίας έχει αποφασίσει να ταράξει ακόμη περισσότερο τα -ήδη θολά- νερά στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, κηρύσσοντας… Ιντιφάντα εναντίον όσων λοιδορούν τον Αμπντουλάχ Γκιουλ.


Η Χαϊρουνισά Γκιουλ, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, είναι έξαλλη για την «ντρίμπλα» του Ταγίπ Ερντογάν στον σύζυγό της αλλά και την έντονη κριτική που έχει δεχτεί από φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ και πολιτικούς πρώην συμμάχους του.

Εσταξε «χολή»
Ετσι, κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα, η απερχόμενη Πρώτη Κυρία άφησε να στάξει «χολή» σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους εναντίον συναδέλφων τους, ενώ μάλιστα αρνήθηκε επιδεικτικά να χαιρετήσει εκπροσώπους εντύπων που διατηρούν στενή σχέση με το περιβάλλον του Ερντογάν. «Νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε; Ο πρόεδρος δεν λέει τίποτα λόγω της ευγένειάς του. Ολα τα γνωρίζουμε» είπε η κυρία Γκιουλ, συμπληρώνοντας ότι «γνωρίζει τα πάντα».

«Τώρα σωπαίνω, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. Εγώ θα ξεκινήσω την Ιντιφάντα» δήλωσε, θυ��ίζοντας ότι τέτοιο πόλεμο δεν είχαν δεχτεί ούτε τον Φεβρουάριο του 1997, τότε που είχε ξεσπάσει η διαμάχη για τη μαντίλα, την οποία επέμενε να φορά η ίδια σε κοσμικές εκδηλώσεις.

Και ο ίδιος ο Γκιουλ, πάντως, αν και πιο εγκρατής στις δηλώσεις του, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Παρατήρησε ότι υπάρχει «έλλειψη σεβασμού» από «ορισμένους κύκλους» και υπερασπίστηκε το προσωπικό του λέγοντας ότι «είναι επαγγελματίες και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους».

Προφανώς διόλου τυχαία ήταν εξάλλου και η «αποκάλυψη» ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, καθώς έτσι κατάφερε με το «γάντι» να μειώσει το σασπένς και τον πανηγυρικό χαρακτήρα του έκτακτου συνεδρίου για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΑΚP στις 27 Αυγούστου.

«Οπως το βλέπω, ο Νταβούτογλου θα αναλάβει τη θέση αυτή. Θα τον υποστηρίξουμε», τόνισε ο Γκιουλ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Δεν παρέλειψε να ρίξει και το «καρφάκι» του λέγοντας ότι «ξέρετε ότι εγώ τον έβαλα στην πολιτική και τη δημόσια ζωή. Εγώ τον διόρισα πρέσβη».

Προτίμησε, πάντως, να σιωπήσει, όταν ερωτήθηκε εάν ένιωσε προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά του Ερντογάν απέναντί του. Ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας, από την πλευρά του, αποφεύγει να κάνει σχετικές δηλώσεις, ούτε για τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης