Skip to main content

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ…

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F01%2F25CE25BD25CE25BD25CE25BD25CE25BD25CE25BD25CE25BD25CE25BD
%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25BD17 Ιανουαρίου 2012 έγινε στην Λευκωσία η κηδεια του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Παρόντες ήταν ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν μαζί με μια κουστωδία υπουργών του. Παρατηρώντας λοιπόν φωτογραφίες από την κηδεία είδαμε και έναν δικό μας άνθρωπο !
Τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Προφανώς για να πάει από την Ξάνθη στην Λευκωσία για την κηδεία, τον θαύμαζε πολύ τον Ντενκτάς…

Το ενδιαφέρον είναι και το ποιός είναι πίσω του στην κηδεία. Ο κύριος με τα γυαλιά που διακρίνεται πίσω του είναι ο διαβόητος απόστρατος Ταξίαρχος Βελί Κιουτσούκ. Ας θυμηθούμε ποιός είναι ο κύριος αυτός…
Ο Κιουτσούκ αποφοίτησε από την Τουρκική Στρατιωτική Σχολή το 1965. Προβιβάστηκε σε Ταξίαρχο το 1996, ενώ αποστρατεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2000. Είναι ο ιδρυτής της ¨αόρατης¨ μονάδας JITEM που θεωρείται υπεύθυνη για αμέτρητες περιπτώσεις απαγωγών, βασανιστηρίων και δολοφονιών ιδιαίτερα στις κουρδικές επαρχίες κατά την περίοδο της δεκαετίας του 90. Είχε σχέσεις με τον διαβόητο πράκτορα Αμπντουλλάχ Τσατλί (που μεταξύ άλλων έβαζε φωτιές στην Ελλάδα) . Κατά την περίοδο διερεύνησης του σκανδάλου Σουσουρλούκ, είχε βρεθεί πως ο Μαχμούτ Γιλντιρίμ –κωδική ονομασία Γεσίλ (ο πλέον διαβόητος δολοφόνος του τουρκικού κράτους) κατείχε κινητό που ήταν καταχωρημένο στο όνομα του Κιουτσούκ …
Το άτομο αυτό λοιπόν διατέλεσε συντάκτης και επικεφαλής του συμβουλίου έκδοσης του περιοδ��κού «Νέα Δυτική Θράκη», που έβγαινε στην Τουρκία από τον Εχινιώτη στην καταγωγή Σουλεϊμάν Σεφέρ Τζιχάν. Φανταζόμαστε πως με αυτό το παρελθόν ο Κιουτσούκ μέσα από το περιοδικό, θα προωθούσε την ειρήνη, την συνύπαρξη και την αλληλοπεριχώρηση. (…) Όταν ξέσπασε το κύμα των συλλήψεων για την υπόθεση Εργκενέκον, είναι γνωστό πως έγιναν ενδελεχείς έρευνες σε πολλά σπίτια και γραφεία. Η Αστυνομία δικαιολογημένα κατέσχεσε τα πάντα: σημειώσεις, υπολογιστές, κ.α. Μια εξ αυτών των διευθύνσεων ήταν και το σπίτι του Βελί Κιουτσούκ. Κι όμως το γραφείο του στο περιοδικό «Νέα Δυτική Θράκη» δεν ερευνήθηκε καθόλου. Προφανώς αυτή του η δραστηριότητα έπρεπε να μείνει στο απυρόβλητο. Και όχι μόνο αυτό, λίγο αργότερα ο πανίσχυρος τότε Γ.Γ. του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και πρώην πρέσβης στην Αθήνα Μπουρτζούογλου βράβευσε τον Σουλεϊμάν Σεφέρ Τζιχάν! Ήταν πασιφανές πως ο κλάδος «Δυτικής Θράκης» της Εργκενέκον θα έμενε εκτός έρευνας. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Βελί Κιουτσούκ είχε εμπλακεί ακόμη και στην διοργάνωση αντάρτικων ομάδων στο Αζερμπαϊτζάν στο πόλεμο με τη Αρμενία. Σε δήλωση που έκανε σε συνέδριο του Ιδρύματος Ερευνών Τουρκικού Κόσμου είχε πει πως ¨Μέσα στα εθνικά σύνορα που είχε χαράξει ο Ατατούρκ μου, υπάρχουν η Μοσούλη και το Κιρκούκ, το Χαλέπι, το Καρααγάτς και η …Αλεξανδρούπολη¨.
Καταδικάστηκε το 2013 σε δις ισόβια για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης και αποφυλακίστηκε το… 2014 !
Δεν μπορείτε να πείτε, ωραίος ο φίλος (;) του ψευδομουφτή Ξάνθης



πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης