Skip to main content

Μουζάλας: O Σκοτεινός Άρχοντας και η Βαρκελώνη.

mpourdasΣυνεχίζει να είναι περίεργο το ότι τόσοι χιλιάδες άνθρωποι είναι στοιβαγμένοι στην Ελλάδα των αθλίων υποδομών, ειδικά την στιγμή που πόλεις όπως η Βαρκελώνη θέλουν και έχουν δημιουργήσει τέλειες υποδομές για να δεχτούν τους πρόσφυγες.

Η Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Καταλονίας, Άντα
Κολάου, κατέφυγε μέχρι τις Βρυξέλες. Η Βαρκελώνη είχε υποβάλει από τον Αύγουστο τ��υ 2015 ένα σχέδιο φιλοξενίας προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ, ή την Ερυθραία. Αρκετούς μήνες πριν κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας. Η Ισπανία βέβαια δεν αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως απειλή.

Είναι πιο περίεργο αυτό που συμβαίνει μέσα στο 15αύγουστο. Αποφάσισε ο Μουζάλας να στείλει πρόσφυγες στην Κρήτη για να σπάσει τον τσαμπουκά.
Αποφάσισε ο διορισμένος υπουργός να σπάει τον τσαμπουκά των Κρητικών όπως δήλωσε. Ποιος τον έβαλε καίσαρα δεν ξέρω. Και τρέχουν οι Γερμανοί να πείσουν τον κόσμο ότι δεν έχουν αποφασίσει τίποτα και ότι το Δουβλίνο ΙΙΙ έχει παγώσει από Ευρωπαϊκό δικαστήριο, πράγματα που εάν ξεπερνούσαμε τον πανικό μας τα ξέραμε. Και το παράξενο είναι γιατί διάλεξε την Κρήτη ο κ. Μουζάλας.Γιατί; Της μάνας του είναι; Αλήθεια από που κρατάει η σκούφια του; Τι τραυματική εμπειρία έχει από την Κρήτη; Μήπως αν όχι αυτός οι πρόγονοί του;

Στην Ελλάδα αν και υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε φιλόξενος λαός και μάλλον εννοούμε ότι δείχνουμε την φημιστή αυτή φιλοξενεία στους τουρίστες που αγοράζουν μαγνητάκια, γιατί άλλο πρόσφυγες και άλλο οικονομικοί λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, Πακιστάν κλπ κλπ. Οι Σύριοι πρόσφυγες που έχουν πληγεί από τον εμφύλιο είναι άνθρωποι μεσαίας τάξης, Άνθρωποι με επιχειρήσεις, με μεροκάματα που πήραν τα παιδιά τους στους ώμους και έτρεξαν να φύγουν από τις βόμβες και τον θάνατο που σπέρνει ο ISIS. Και αυτοί είναι μία μερίδα ανθρώπων που είχε λεφτά να πληρώσει για να τους μεταφέρουν σαν να ήταν δέματα μέχρι την Ελλάδα. Υπάρχουν πάρα πολλοί απελπισμένοι άνθρωποι που είναι παγιδευμένοι ακόμα στην Συρία, ο πόλεμος συνεχίζεται, τι θα κάνει η Ευρώπη; Θα περιμένει να ξεπουλήσουν οι έμποροι όπλων ότι παλαιά αποθέματα έχουν, για να βγουν στην αγορά τα καινούρια και πιο έξυπνα όπλα; Που είναι ο άνθρωπισμός και τα ιδανικά της Ευρώπης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης