Skip to main content

Μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα αλλά όχι στις α��αμνήσεις μας.

%CE%B3%CE%B5%CF%81
Ο πατριάρχης στις αρχές του περασμένου αιώνα αισθανόμενος το τι θα επακολουθούσε και ότι οι πολεμικές συρράξεις ήταν αναπόφευκτες αντικατέστησε όλους τους ηλικιωμένους δεσπότες με νέους σε ηλικία και πολεμιστές, που κάτω από…..
τα ράσα είχαν πιστόλες και κουμπούρια για να τα βγάλουν πέρα. Όλοι οι διορισθέντες δεσπότες τα κατάφεραν και εστάθησαν στο ύψος των περιστάσεων.
Στην σημερινή εποχή όμως διαβάζουμε και ακούμε ομογενείς στις USA και παραξενευόμεθα, τι συμβαίνει αλώθηκε και το πατριαρχείο; Διαβάζουμε:
Τα ”κορίτσια” του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ με τους παράξενους τίτλους
Η Δαρδανελίων, η Μωκησσού, η Φασσιανής και λοιποί, μητροπολίτες και επίσκοποι, πήραν τίτλους ”επαρχιών του θρόνου” ανύπαρκτων σήμερα. Το δυστύχημα είναι ότι μας τις φόρεσαν ”φέσι” στις ΗΠΑ. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους εμμονής του οικουμενικού Βαρθολομαίου να βάζει ”ξεφωνημένες” σε επισκοπές και μητροπόλεις. Γνωρίζουμε όμως ότι το ”ποίμνιο” (γιά ”άρμεγμα”) στις ΗΠΑ μειώνεται συνέχεια. Οι λάθος τακτικές- πολιτικές του φιλοχρήματου Βαρθολομαίου, είχαν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα: Η Ομογένεια εγκατέλειψε τις εκκλησίες που έχτισε και τώρα τις εκμεταλλεύονται οι νεόπλουτοι αποτυχημένοι μητροπολίτες, που αδιαφόρησαν για την διατήρηση της ελληνικότητας και ασχολήθηκαν βασικά με ”αρπαχτές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης