Skip to main content

Νέες «βόμβες» από τον συνεργάτη του Βίτσα

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F01%2Fbitsas 500
bitsas 500Στις βαριές καταγγελίες για τη διαχείριση του μεταναστευτικού επέμεινε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος.
Ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «εικόνες ντροπής» που τον οδήγησαν στο να μιλήσει δημόσια ενώ ειδικά για τη διαχείριση των κονδυλίων είπε πως «όλοι βλέπαμε ότι κάτι δεν πάει καλά» αν και, όπως διευκρίνισε, ο ίδιος δεν είχε άμεση εμπλοκή στο θέμα της διανομής των κονδυλίων.

«Εξήντλησα όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να αλλάξει κάτι. Οι έλεγχοι από τη δικαιοσύνη είναι μια δικαίωση στην προσπάθεια που έκανα» σχολίασε και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια κακοδιαχείριση, είναι σαφέστατη όχι μόνο απο τις εικόνες που βλέπετε. Δεν είναι απαραίτητο να βγαίνουμε στις ειδήσεις για να κάνουμε τη δουλειά μας. Χαίρομαι που οι δικαστικές αρχές έδειξαν ενδιαφέρον. Χωρίς να θέλω να προκαταλάβω οτιδήποτε η εκτίμησή μου είναι ότι το θέμα δεν θα θαφτεί, θα βγουν κάποια πράγματα».
Πολίτες τρίτων χωρών έρχονται και ζητούν προστασία και εμείς δεν τους αντιμετπίζουμε με ενδεδειγμένο τρόπο. Τα κέντρα στα νησιά δεν έχουν ξεκάθαρη αποστολή. Τι είναι, τι είναι κέντρα φιλοξενίας; κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης;».
Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι δεν έχει αποπεμφθεί από τη θέση του: «Έχει ζητήσει κάποια στοιχεία να τα καταθέσω και θα πάρει την απόφασή του ο κ. Βίτσας. Δεν έκανα κάτι που κατά την άποψή μου να βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Η ζωή μου έχει ταχθεί στην προστασία των εθνικών συμφερόντων. Προσπαθώ να επιλύσω τα σοβαρότατα προβλήματα και για τα οποία χρειάζονται αποφάσεις. Δεν έχω με κανένα κάτι προσωπικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης