Skip to main content

Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα

image

Ο ισραηλινός στρατός ξεκινάει νέες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την παραβίαση της 24ωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας, την οποία είχε ζητήσει ο ΟΗΕ, από τη Χαμάς.

«Μετά τα αδιάλειπτα πυρά των ρουκετών από τη Χαμάς σε όλη τη διάρκεια της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, που
συμφωνήθηκε για το καλό του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο στρατός θα επαναλάβει άμεσα τις αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις τ��υ στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε μια ανακοίνωση του στρατού.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ είχε δεχθεί την πρόταση του ΟΗΕ για παράταση της εκεχειρίας που τέθηκε το Σάββατο, έως και απόψε τα μεσάνυχτα, ενώ η Χαμάς επιμένοντας στην απομάκρυνση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας, την απέρριψε.

«Καμία ανθρωπιστική εκεχειρία δεν μπορεί να ισχύσει χωρίς την απομάκρυνση των ισραηλινών αρμάτων μάχης από τη Γάζα, χωρίς οι κάτοικοι να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν τις σορούς να είναι ελεύθερα να κυκλοφορούν στη Γάζα», δήλωσε ο Φάουζι Μπάρχουμ, εκπρόσωπος της Χαμάς.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, διαδήλωση εκατοντάδων αντιτιθέμενων στο πόλεμο, οι οποίοι ζήτησαν τον τερματισμό της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης