Skip to main content

Ο άνθρωπος ό,τι πει το αφεντικό.

%25CF%2589%25CF%2589%25CF%2589Ούτε ένα απλό ψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων δεν είναι ικανό να βγάλει το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά! Για το ενδεχόμενο του hot spot στον Πειραιά για τους λαθρομετανάστες είχαμε δηλώσεις επί δηλώσεων.

Το θέμα της έκδοσης ψηφίσματος για το Σκοπιανό
τέθηκε στη συζήτηση προς ημερησίας κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πειραιά από Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μαστρονικόλα, ο οποίος είχε φέρει προς συζήτηση το θέμα και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

“Πόντιος Πιλάτος” ο Δήμαρχος

Εντύπωση έκανε η στάση αλά “Πόντιου Πιλάτου” του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, ο οποίος απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της ελληνικότητας του ονόματος της Μακεδονίας, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει τις παραμέτρους του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη πως δεν μπορεί να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα θέμα που αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά είπε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, η πρόταση για να εισαχθεί στα θέματα χρειάζονταν 25 ψήφους, ενώ εκείνη την ώρα στην αίθουσα υπήρχε οριακή απαρ��ία με μόλις 27 παρόντες σε σύνολο 49 Δημοτικών Συμβούλων χωρίς τον Δήμαρχο.

Τελικά η πρόταση δεν πέρασε για να τεθεί καν προς ψηφοφορία. Έλαβε μόνο από 9 θετικές ψήφους με “ανάταση χειρός” και όχι με ονομαστική ψηφοφορία, ώστε ο κάθε αιρετός στο Δ.Σ. του Πειραιά ν’ αναλάβει την προσωπική του πολιτική ευθύνη για τη στάση του απέναντι σ’ ένα εθνικό θέμα, όπως είναι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία.

Κατώτεροι των περιστάσεων

Απλά να πούμε πως τα τελευταία 3,5 χρόνια ο Δήμος Πειραιά έχει βγάλει ψηφίσματα για…”ψύλλου πήδημα” (ακόμα και για τον Ολυμπιακό!) και τώρα εμφανίζεται να μην μπορεί να βγάλει ένα ψήφισμα για το Σκοπιανό που απασχολεί όλους τους Έλληνες και φυσικά τους κατοίκους της πόλης.

@ Μπορεί το θέμα του ψηφίσματος να τέθηκε κάπως άκομψα, πρόχειρα και ανοργάνωτα, αλλά αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά είναι κατώτερο των περιστάσεων και ανεπαρκές μπροστά στα μεγάλα πολιτικά και εθνικά θέματα…


Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης