Skip to main content

Ο ανώμαλος πόρνος παίρνει συχωροχάρτι από ψυχολόγο και θα επαναλειτουργήσει.

FR LOKE MELACKRYNOS ST PAUL HEMPSTEAD DSC 5543Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν αποκλείει διορισμό του ιερέα Λουκά Μελαχρινού σε κοινότητα
Ο π. Λουκάς Μελαχρινός στον ναό του Αγίου Παύλου. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.».
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος, σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» για τον ιερέα Λουκά Μελαχρινό, από την κοινότητα του Αγίου Παύλου στην πόλη Hempstead του Λονγκ Αϊλαντ, είπε ότι δεν αποκλείεται να διοριστεί και πάλι σε κοινότητα ως ιερεύς.

Συγκεκριμένα, ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος είπε, πως «αν μου πει ο ψυχολόγος ότι μπορεί και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να κάνει ξανά τα ίδια, γιατί όχι;».
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, όπως απεκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυξ», η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής έθεσε σε αργία από κάθε ιεροπραξία τον π. Λουκά Μελαχρινό, ιερατικό προϊστάμενο της επιφανούς κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στην πόλη Hempstead, διότι έστελνε άσεμνες προσωπικές του φωτογραφίες ηλεκτρονικώς σε ενήλικη ενορίτισσά του.
Υπήρξε έντονος σκανδαλισμός στην κοινότητα ανάμεσα στους ενορίτες και ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους.Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να παραμένει στο σπίτι της κοινότητας, βρήκε εργασία ως πωλητής και βλέπει δύο ψυχολόγους.
Η συνέντευξη του Επισκόπου Φασιανής κ. Αντωνίου έχει ως εξής:
«Εθνικός Κήρυξ»: Θεοφιλέστατε τι γίνεται με τον ιερέα Λουκά Μελαχρινό από την κοινότητα του Αγίου Παύλου του Hempstead;Επ. Αντώνιος: Ο π. Μελαχρινός βλέπει ακόμα τον ψυχολόγο, περιμένω την έκθεσή του. Πηγαίνει και σ’ αυτόν τον ψυχολόγο που τον έστειλα και επίσης και σε κάποιον άλλον ψυχολόγο.
«Ε.Κ.»: Δηλαδή πηγαίνει σε δύο ψυχολόγους;Επ. Αντώνιος: Ναι, ναι, για ένα διάστημα πήγαινε και με την πρεσβυτέρα μαζί, δεν θυμάμαι καλά. Αλλά σ’ αυτόν που τον έστειλα πηγαίνει μία φορά την εβδομάδα και περιμένω την έκθεση όπως σας είπα.
«Ε.Κ.»: Πότε περίπου θα βγει η έκθεση;Επ. Αντώνιος: Μου είχε πει ο ψυχολόγος ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον έξι μήνες για να ξέρει.
«Ε.Κ.»: Εξακολουθεί ο π. Μελαχρινός να παραμένει στο σπίτι της κοινότητας;Επ. Αντώνιος: Ναι, μένει στο σπίτι αλλά έχει βρει άλλη δουλειά για να συντηρήσει την οικογένειά του.
«Ε.Κ.»: Τι δουλειά κάνει;Επ. Αντώνιος: Νομίζω είναι πωλητής, δεν ξέρω ακριβώς. Μιλούμε, αλλά δεν έτυχε να τον ρωτήσω. Ξέρετε, πονά και ντρέπεται γι’ αυτό που έγινε.
«Ε.Κ.»: Υπάρχει πιθανότητα να τον διορίσετε πάλι σε κοινότητα ιερατικό προϊστάμενο, να ιερουργεί, να κηρύττει, να συμβουλεύει παιδιά;Επ. Αντώνιος: Αν μου πει ο ψυχολόγος πως ναι μπορεί και ότι δεν υπάρχει φόβος ότι θα ξανασυμβούν αυτά που έκανε και να βάλουμε όρους ότι κάθε λίγο να πηγαίνει σε ψυχολόγο για να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα τα ξανακάνει αυτά που έγιναν, τότε γιατί όχι;
Ο π. Μελαχρινός ήταν προϊστάμενος στην κοινότητα του Αγίου Παύλου από το έτος 2006, ενώ υπηρέτησε από το 2003 ως βοηθός ιερεύς στην ίδια κοινότητα. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.
Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Hempstead του Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης είναι από τις πλέον πολυπρόσωπες και κορυφαίες Ελληνορθόδοξες κοινότητες όχι μόνο της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης, αλλά και ολόκληρης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Στον ναό υπάρχει και η εικόνα της Παναγίας η οποία δακρυρροεί, δηλαδή κλαίει, εδώ και δεκαετίες από την εποχή της Αρχιεπισκοπίας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.
Ο π. Λουκάς Μελαχρινός εμφανιζόταν ως ευσεβής κληρικός με Μοναστικές συνήθειες και συμπεριφορές, είχε μάλιστα ράψει πάνω στο εσώρασό του, γνωστό ως αντερί κι έναν κόκκινο σταυρό. Η Αρχιεπισκοπή, μάλιστα, τον θεωρούσε εκ των καλύτερων κληρικών της, παρά το γεγονός ότι είχαν εκφρασθεί παράπονα για τον Μοναστηριακό ευσεβισμό του.
Ο π. Μελαχρινός αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή το 2003. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 31 Μαρτίου του 2002 από τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο στον ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μπεθέσδα του Μέριλαντ και πρεσβύτερος στις 24 Αυγούστου του 2003 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Hempstead.Εθνικός Κήρυξ 8 Ιουνίου, 2017



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης