Skip to main content

Ο Δήμαρχος του Τίποτα….

CaptureΜε τα πεπραγμένα του κ. Δημάρχου και αυτά που ειπώθηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όπου ο Τάσος Κάρλες από τον συνδιασμό: “Μας ενώνει ο Πειραιάς” ασκώντας το έργο του απεκάλεσε την Δημοτική Αρχή Μώραλη “Δημοτική Αρχή του Τίποτα” και η κ. Μαρία Σταθάκη από το “Λιμάνι της Αγωνίας” χαρακτήρισε “Ανύπαρχτο” το έργο
της δημοτικής αρχής, δεν διαφωνεί κανένας δημότης. Βίωσαν και βιώνουν καλά στο πετσί τους τον Μώραλη. Κατάφερε το ακατόρθωτο. Έκανε την πόλη φάντασμα.

Νομίζω όμως ότι τον αδικούν, διότι τον ξέρουν οι Πειραιώτες ως υπάλληλο του κ. Μαρινάκη και δεν γνωρίζουν τις άλλες δραστηριοτητές του όπως ότι είναι πρόεδρος των αλληλοσυγχαιρομένων. Μία τιμητική πλάκετα, έναν έπαινο, πάντοτε σε κάθε εκδήλωση τον αποδίδει και εκφωνεί και λόγο μιας και έχει ωραία φωνή. Οι συνοδοιπόροι του σε αυτή την προσπάθεια ανιδιοτελώς, άσχετα εάν υπάρχει μπουφές ή όχι, τον συνοδεύουν. Όπως έγινε και την περασμένη Παρασκευή όπου έγιναν τα εγκαίνια της 7ης ανθοκομικής έκθεσης Πειραιά. Από νωρίς η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά έδινε μια ευχάριστη μουσική νότα στους παριστάμενους στην πλατεία ενώ το μεσημέρι έγινε ο αγιασμός από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωΐνο (το επίθετο του Αρχιμανδρίτου ελπίζω να το απέδωσα σωστά, αλλά τι δουλειά είχε εκεί ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου;).

Ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Σταύρου Βοϊδονικόλα. Αμέσως μετά έγιναν τα εγκαίνια της 7ης ανθοκομικής παρουσία των βουλευτών: κα. Ελένης Σταματάκης, και κ. Κώστα Κατσαφάδο των Αντιδημάρχων: κα. Αθηνά Χαρβαλάκου – Γλύκα, κ. Χρήστου Αγραπίδη,κ. Κυριάκου Σιγαλάκου, κ. Γιάννη Μελά, κ. Αλέξανδρου Αργουδέλη, κ. Στέλιο Γαϊτανάρο . Παρόντες επίσης ήταν οι πολιτευτές: κ. Σπύρος Σπυρίδωνας, κ. Δημήτρης Καρύδης και κ. Παναγιώτης Μελάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκους Μανεσιώτης, ο πρόεδρος Κατοίκων Μικρολίμανου κ. Τζανής (Σύλλογος Απογόνων Μικρασιατών 1922), ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλάδων κ. Πασχάλης Συρίγος, ο καναλάρχης και επιχειρηματίας κ. Κώστας Κατσιβαρδάκος, ο εκπρόσωπος των ΡΟΤΑΡΥ κ. Γιάννης Ανδρέογλου. Επίσης εκεί είδαμε την πρόεδρο τη ΚΟΔΕΠ κα. Κορίνα Λαουλάκου, την πρόεδρο του ΟΠΑΝ κα. Σταυρούλα Αντωνάκου, την πρόεδρο της Β’ Δημοτικής Κοινότητας κα. Ευαγγελία Αθανασίου, τους εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, κα. Ζηνοβία Ζηλάκου, και κ. Ανδρέα Βεντούρη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κα. Ευαγγελία Σαρρή και κ. Ηλία Κατσαφάδο, τους Κοινοτικούς Συμβούλους: κ. Γιάννη Αλιφραγκή, την ��α. Ειρήνη Δαριώτη, και την κα. Σοφία Συμεωνίδου – Τριανταφυλλάκου, τον Γεν. Γραμ. του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλη Ταταρόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Νικαίας – Ρέντη κ. Σταματάτο καθώς και τους κ. Γιάννη Αγγελόπουλο και κ. Βασίλη Καραγιάννη κ.α.

Από κανέναν δεν άκουσα τι οικονομικά ωφέλη θα έχει η πόλη του Πειραιά από αυτή την έκθεση, ούτε τι οικονομικές επιπτώσεις στους επαγγελματίες της πόλεως. Ποτέ από αυτές τις διοργανώσεις που κακώς λέγεται ότι ξεκίνησε ο φανφάρας Δον Μιχαλολιάκος, της είχε ξεκινήσει ο Αγραπίδης, δεν βγαίνει κάποιο κέρδος, μόνο ζημία. Πρέπει να πω όμως και κάτι καλό. Παρακολουθώντας την εκδήλωση και το κλίμα θυμήθηκα τα νιάτα μου τότε που δούλευα στην Κολομβία, στην Fabrica de Monomeros ColomboVenezolanos, τότε ο Δον Πάμπλο (ένας είναι ο Πάμπλο) έκανε τα ίδια, με την ίδια ακολουθία: Ομιλίες, Παπάδες Φιλαρμονικές, Ποδόσφαιρό προσπαθούσε να μπει στο Κονγκρέσο. Τυχαία η σύγκριση και η θύμιση.

Πάντως για να πούμε και του στραβού το δίκιο ο Μώραλης αναβιώνει την Τρούμπα. Σας ερωτώ: Πόσα μαγαζιά άνοιξαν επί δημαρχεία του; Περιμένουμε να δούμε και τα κορίτσια. Δήμαρχε θα μας πεις τίποτα μεθαύριο στην ομιλία σου στο East Med Yacht Show;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης