Skip to main content

Ο Λαρίσης Πολύκαρπος και ο Άγιος Ιγνάτιος Δημητριάδος.

25CE25B725CE25BE25CF258025CF2580 7f31f552
1%25CF%2585%25CF%2585Ο Λαρίσης Πολύκαρπος

Φίλος του Κωλέτη, κολλητός το Αλή Πασά. κάνει το τραπέζι στον Άγγλο γιατρό Herny Holland, o οποίος μας το περιγράφει: στο τρίπατο σπίτι του, ένα από τα καλύτερα της Λάρισσ��ς… σερβίρεται από σερβιτόρους-κληρικούς-υπηρέτες, << σούπα, βραστό πρόβατο, κοτόπουλα ψητά, αρνί ψητό, πουλερικά με κάστανα, αρνί με σέλινο, αρνί καπαμά, τυρί κατσικίσιο, αχλάδια ψητά και σταφύλια>> Ο λόρδος γιατρός τάχασε. Ούτε στον πύργο του στην Σκωτία δεν είχε

τέτοια μεγαλεία. Μα πως να έχει, όταν μας διαβεβαιώνει ότι ο εν Μητροπολίτης, μόλις σαραντάρης, είχε ετήσιο εισόδημα 9.000 λίρες! Όπως το ακούτε! Εννιά χιλιάδες λίρες τον χρόνο, αφορολόγητες. Επάγγελμα. Δεσπότης! Και να μην ξεχνάτε ακόμη και το <<παλάτι>> του Αγίου Άρτας και Ουγγροβλαχίας, Ιγνάτιου με <<τα ανατολίτικα μεγαλεία, που έμοιαζε με κατοικία πλούσιο αγά….>>, όπως γράφει ο φιλοξενούμενος επισκέπτης του.
%25CE%25B7%25CE%25BE%25CF%2580%25CF%2580

Ο «Άγιος» Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σας θυμίζουμε ότι: στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2008, είχε ναυλώσει ιδιωτικό αεροπλάνο, με ποιανού χρήματα (;) και επεριφέρετο από Μητρόπολη σε Μητρόπολη, για να εξασφαλίσει την ψήφο των Μητροπολιτών, ώστε έτσι να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Αθηνών,

Εν έτει 2013 έσκασε ένα άλλο σκάνδαλο στην Μητρόπολη Δημητριάδος με πρωταγωνιστή πάλι τον κ. Ιγνάτιο, κατά το Εξώδικο που απέστειλε στον Μητροπολίτη ο Βιομήχανος κ. Λούλης, το ποιος έχει δίκιο στην συγκεκριμένη υπόθεση αυτό θα το βρει η Δικαιοσύνη.

Πως είναι δυνατόν ο κ. Ιγνάτιος να αγοράζει βίλα με πισίνα δυο ορόφους, πέντε υπνοδωμάτια, δυο σαλόνια, τέσσερα λουτρά, δυο χωλ, κουζίνα και μια τεράστια αποθήκη 345 τ.μ. ανάμεσα σε βιομήχανους και επιχειρηματίες και να έχει δυσκολίες ώστε να συντηρήσει το Ιδιωτικό Σχολείο της Μητροπόλεως, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο του Μορφωτικού Ιδρύματος «Άγιος Απόστολος ο Νέος» (που όπως λέγεται έχουν ήδη κλείσει).

Από τη γέννηση μέχρι τον θάνατο μας είμαστε σε πάρα πολλά πράγματα υποχείρια αυτής της ιεροκρατίας.Αυτοί ουσιαστικά αποφασίζουν για τον τρόπο που θα μεγαλώσουμε,τι θα διδαχτούμε και τί δεν διδαχθούμε στο σχολείο, με ποιο τρόπο θα παντρευτούμε,ακόμη και πως θα κηδευθούμε.Για καθετί που μας αφοορά,χρειαζόμαστε την… άνωθεν των επισήμων αντιπροσώπων του Θεού.Δηλαδή κάποιων άγαμων,ανέραστων,ανεπάγγελτων,χωρίς οικογένεια και παιδιά,πουριτανών γερόντων,που,ενώ δεν έχουν εργασθεί ποτέ και δεν έχουν ζήσει μέσα στην κοινωνία,με μόνο εφόδιο ένα άτυπο πτυχίο της Θεολογικής Σχολής,απαιτούν να έχουν τον πρώτο λόγο,στα κοινωνικά,πολιτικά,οικογενειακά,οικονομικά,ακόμη βέβαια και κυρίως,στα ατομικά δικαιώαματα των πολιτών.Είναι οι “Άγιοι Πατέρες”, που θέλουν να καθοδηγήσουν,εις το,κατά την άποψη τους,”δέον”,την κοινωνία,χωρίς την εντολή της,χωρίς καμμιά εκ μέρους της εξουσιοδότηση, και χωρίς φυσικά να διαθέτουν τα απαραίτητα προς τούτο προσόντα.Θα μπορούσαμε να τους παρομοιάσουμε με εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων,που δεν έχουν δίπλωμα ικανότητας οδηγού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης