Skip to main content

Ο ΟΗΕ ζητά πληροφορίες για την αποτυχία της 72ωρης εκεχειρίας

Tqhj7meNEeU04u4XAJyLMwEthb0E4CGdp77djLQXDWyg

Τι συμβαίνει με την ισχύ της εκεχειρίας θέλει να μάθει ο ΟΗΕ, με τους αρμόδιους να καλούν τις παλαιστινιακές οργανώσεις να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους για την 72ωρη κατάπαυση πυρών στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ Ρόμπερτ Σέρι
δήλωσε ότι ένα συμβάν στην περιοχή της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο φέρονται να σκοτώθηκαν δύο ισραηλινοί στρατιώτες και αρκετοί Παλαιστίνιοι, αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί μια σοβαρή παραβίαση της εκεχειρίας από τις παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις.

«Δύο ισραηλινοί στρατιώτες καθώς και ένας αριθμός Παλαιστινίων φέρονται να σκοτώθηκαν» στη διάρκεια μιας επίθεσης που εξαπέλυσαν παλαιστίνιοι μαχητές μέσω μιας σήραγγας στη Ράφα, ανέφερε ο Σέρι σε ανακοίνωσή του.

«Ο ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες αυτές. Παρόλα αυτά, αν επιβεβαιωθούν, (το συμβάν) θα αποτελεί μια σοβαρή παραβίαση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας από μαχητές από τη Γάζα, η οποία θα πρέπει να καταδικαστεί με τον πιο έντονο τρόπο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ «κάλεσε τις παλαιστινιακές οργανώσεις να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στην ανθρωπιστική εκεχειρία». Την ίδια ώρα βέβαια, το Ισραήλ έχει ανακοινώσει τον τερματισμό της εκεχειρίας από πλευράς του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης