Skip to main content

”Παραμιλούν” στις ΗΠΑ εξαιτίας ‘Αδωνι.

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F01%2F79347735 3533949216645628 5098122774442934272 n
adonis ependyseis1Πόσες μεγάλες επενδύσεις μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;;; ‘Ηδη κινδυνεύει να βουλιάξει με όσες έχουν γίνει
Η διαφορά ώρας Αθήνας -Νέας Υόρκης (7 ώρες η Ελλάδα μπροστά, δηλ. και στην ώρα πρωτοπόρα), έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας στους Αμερικανούς μεγαλοεπενδυτές, στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, στην κυβέρνηση Ουάσιγκτον. Αξιωματούχοι και μεγαλοεπενδυτές, αναγκάζονται να κοιμούνται
ξημερώματα, ώρα ανατ. ακτών ΗΠΑ, επειδή η αγωνία και η ανάγκη γιά ενημέρωση, τους κρατά άγρυπνους.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα αρχίζουν να παρακολουθούν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα στην Αθήνα. Σίγουρα σε μερικά από αυτά θα κάνει την καθημερινή του εμφάνιση ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Επενδύσεων, χώρια οι αναρτήσεις του στο twitter.

Ο λόγος ανησυχίας τους δικαιολογημένος και συγκεκριμένος. Οι βαρυσήμαντες δηλώσεις του ‘Αδωνι περί οικονομίας και επενδύσεων, μπορεί να εκτροχιάσουν το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης. Μεγάλες επενδύσεις από ΗΠΑ στην Ελλάδα, μπορεί να εκτροχιάσουν την οικονομία των ΗΠΑ και να υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές. Γι’ αυτό στέκονται, με εμφανή την ανησυχία και αγωνία, μπροστά στις τηλεοράσεις τους, ενώ το κομπιούτερ πιάνει ραδιόφωνα Αθήνας. Είναι μόνιμα συνδεδεμένοι με Αυτιά και Πορτοσάλτε, όπου συνήθως ο υπουργός κάνει τις παρεμβάσεις του ήρεμα ή τσιρίζοντας αν δεν έχει πάρει τα χαπάκια του.

‘Ενα γεγονός, που αποσιωπήθηκε από τα ”σαίνια” των ΜΜΕ Αθήνας γιά να μην υπάρξει διπλωματικό επεισόδιο κι εκνευριστεί ο ”ανθύπατος Πάϊαττ”, ήταν η εμφάνιση του ‘Αδωνι στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, την δεύτερη εβδομάδα Δεκεμβρίου ’19. Ο τρόμος ήταν εμφανής στους Αμερικανούς. Φοβήθηκαν ότι και μόνο η εμφάνισή του εκεί, θα είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες επενδύσεις, σημαντικά κεφάλαια, να πάνε στον ”ομφαλό της γης”, την ΚουλοΚώσταινα των Βαλκανίων (λαμπρή συνέχεια της ΤσιπροΚώσταινας). Ευτυχώς, ο ‘Αδωνις ήταν στο Χρηματιστήριο μόνο γιά την αναμνηστική φωτογραφία, με την κρούση της κουδούνας στο κλείσιμο της ημέρας. ‘Ηταν το τρίτο ταξίδι του υπουργού στις ΗΠΑ σε δύο μήνες, γι’ αυτό και ο τρόμος σε χρηματιστήρια και κυβερνήσεις.

Στα τρία τουριστικά του ταξίδια ο υπουργός, έκανε σημαντικές δηλώσεις (μόνο σε ΜΜΕ Αθήνας, γιά δημιουργία εντυπώσεων στην Ελλάδα), γιά τα κατορθώματά του, σε ότι αφορά την προσέλκυση ”μεγάλων επενδύσεων”. Σε συνδυασμό και με τις ενθουσιώδεις δηλώσεις Ελλήνων υπουργών-τουριστών που επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ τα τελευταία 9 χρόνια (περίοδος κρίσης), περί προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων που ”ήταν στον δρόμο γιά Ελλάδα”, οι ‘Ελληνες στις ΗΠΑ, αρχίσαμε να ανησυχούμε, σκεπτόμενοι ”μα πόσες μεγάλες επενδύσεις από Αμερική αντέχει η Ελλάδα;;; Θα βουλιάξει”.

Τους λόγους ανησυχίας μας, ενίσχυσαν τα τελευταία χρόνια και οι συχνές δηλώσεις του ”σοβαρού” πρέσβη Πάϊαττ, αλλά και του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, περί μεγάλων επενδύσεων, που ”είναι στον δρόμο γιά την Ελλάδα”. Κι επειδή δρόμος δεν υπάρχει, σωστά υποθέσαμε ότι οι μεγάλες επενδύσεις φορτώνονταν σε μεγάλα εμπορικά πλοία, με προορισμό την Ελλάδα.

Αλλά, δυστυχώς, εξαιτίας μεγάλης ”γκαντεμιάς” και κακοκαιρίας, τα πλοία με το βαρύ φορτίο, βούλιαξαν στον Ατλαντικό, μαζί με τις επενδύσεις που μετάφεραν. Με αποτέλεσμα, αντί γιά επενδύσεις, ο λαός της Ελλάδας να τρώει το ”κουτόχορτο” που του σερβίρουν οι κυβερνήσεις του.

Τώρα όμως, η κυβέρνηση ”άριστων, καλύτερων και εξυπνότερων”, σωστά πράττοντας, δεν θα θρηνήσει άλλα ναυάγια στον Ατλαντικό. Γι’ αυτό επισκευάζει -αφού πρώτα την ”καθαρίσει”- την ”ναυαρχίδα” της, το αβύθιστο θρυλικό πλοίο ”Νoor 1”, ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια οι μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

‘Ισαμε τότε, ο κάθε υπουργός ‘Αδωνις, θα εξωτερικεύει τις φαντασιώσεις του περί μεγάλων επενδύσεων από εξωτερικό, υπό μορφή ”βαρυσήμαντων δηλώσεων και εξαγγελιών” σε ΜΜΕ Αθήνας. Ουσιαστικά απευθυνόμενος στους… ‘Ελληνες να κάνουν επενδύσεις στην… Ελλάδα!!! Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η έμπνευση είναι προνόμιο των Ελλήνων πολιτικών.

Το είπε και ο Εμμανουήλ Καντ: ”Η έμπνευση δεν είναι παρά αέρια που παράγονται στα έντερα, αλλά αντί να αποβληθούν διά της γνωστής οδού καταλήγουν στον εγκέφαλο”. Και από ”αέρια” σε κυβερνήσεις και πολιτικούς Ελλάδας, υπάρχει περίσσευμα.

Το μόνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, οι εκτός συνόρων, είναι οι επιλογές των πρωθυπουργών Ελλάδας. ‘Οταν Ν. Παππάς παλαιότερα και Αδ. Γεωργιάδης τώρα, ήταν και είναι αρμόδιοι γιά ”προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων”, το γεγονός αυτό μας δείχνει ότι οι πρωθυπουργοί δεν θέλουν επενδύσεις, άσχετα αν ισχυρίζονται το αντίθετο. Και γιά 9 χρόνια, τα αποτελέσματα το πιστοποιούν.

Σημ.: Ομολογούμε ότι ο υπουργός Επενδύσεων είναι πολύ δραστήριος. Το 1/4 του χρόνου του ασχολείται με το υπουργείο του και τα υπόλοιπα 3/4, ως παντογνώστης, με κάθε μορφής θέματα επικαιρότητας, σε ΜΜΕ και στο ”τουίττερ”.
79347735 3533949216645628 5098122774442934272 n
ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης