Skip to main content

ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ….

%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BC%CE%BCΑποφασίζομεν και διατάζομεν. Αν και έχουν περάσει 46 χρόνια στα αυτιά μου είναι σαν και χτες Αναστέλλονται τα άρθρα του Συντάγματος
τάδε
τάδε
τάδε
Αποφασίζομεν και διατάζομεν. Απαγορεύεται η κυκλοφορία…… Αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια και ήμουν 14 ετών, εχθές που άκουσα οτι με πράξη νομοθετικού
περιεχομένου ότι κλείνει η ΕΡΤ ,δεν βρίσκω καμία διαφορά της 21ης Απριλίου 1967 με την 11η Ιουνίου 2013.
Σήμερα παραβιάζονται το Άρθρο 14, περί Ελευθερίας του Τύπου, και το Άρθρο 15 παρ. 2 («Κινηματογράφος, φωνογραφία, ραδιοφωνία, τηλεόραση.

Επιπλέον, παραβιάζεται (για μια ακόμα φορά) και το άρθρο 44 παρ. 1 τ��υ Συντάγματος, το οποίο αφορά τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου: «Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής». Το ερώτημα που γεννάται είναι εύλογο: ποια έκτακτη περίπτωση εξαιρετικώς επείγουσας κι απρόβλεπτης ανάγκης επιβάλλει το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης;Τις μνήμες μου και τις σκέψεις μου τις επιβεβαιώνει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Δημητρόπουλος ο οποίος είπε:
Δεν κυβερνάται με αυτόν τον τρόπο μια δημοκρατική χώρα. Μπαίνουμε σε μια σκληρή φάση συρρίκνωσης της Δημοκρατίας. Με το κλείσιμο της ΕΡΤ στερείται το δικαίωμα πληροφόρησης των πολιτών. Ζούμε σε ένα έκτακτο καθεστώς, στο οποίο υποτιμάται ο ρόλος του Κοινοβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης