Skip to main content

Σεραφείμ Κοτρώτσος: Για το «ISO αριστεροσύνης» του ΣΥΡΙΖΑ



100c9dca03642d3643dbd8ed1039a858 XLΘα ήταν διασκεδαστικά μερικά απ΄ όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν υπέκρυπταν υποψίες μιας προϊούσας αλλαζονίας και ενός τυχοδιωκτισμού.
Αναφέρομαι σε όλη αυτή τη συζήτηση για την υποψηφιότητα Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοπονήσσου που έχει καταλήξει σε μια υπαρξιακή συζήτηση σχετικά με το «τι είναι και που πάει» ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πολύ εύστοχα και με ισχυρή δόση ειρωνίας ο βετεράνος δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός γράφει στην Αυγή για την ανάγκη να υπάρξει ένα …ISO αριστεροσύνης. Ή ένα «τεστ αληθείας» θα συμπλήρωνα εγώ. Κάτι στο οποίο να υποβάλλεται καθένας που πιστεύει και θέλει να συστρατευθεί με την «συριζαίϊκη αδελφότητα» (για να θυμηθούμε τις γνωστές κινηματογραφικές νεανικές αμερικανιές).

Θα είχε πλάκα εάν δεν ήταν επικίνδυνο. Και εξηγώ εν τάχει:
– Είναι πλάνη -για να μην πω κάτι χειρότερο- να πιστεύεις ότι το 4% μετατράπηκε σε 27% επειδή ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι είδαν, αίφνης, το φως το αληθινό και διαβάζουν ολημερίς και ολυνυκτίς της ομιλίες του Νταβανέλου, του Ρινάλντι, ακόμα και του Λαφαζάνη. Το πιθανότερο είναι η συντριπτική πλειονότητα όσων ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, το 2012, και όσων θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, να μην μάθουν ποτέ την ύπαρξη κάποιων εκ των παραπάνω. Κι αν τους υποβάλλεις σε βασανιστήρια για να σου απαριθμήσουν ποιές είναι και τι πρεσβεύουν οι (πρώην;) συνιστώσες του κόμματος, υπάρχει μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να πετύχουν τη Ρόζα εάν στην απόγνωσή τους αρχίσουν να ψελλίζουν γυναικεία ονόματα.
– Είναι υποκρισία να αποκαλείς «πολιτικό γυρολόγο» τον Βουδούρη την ώρα που έξω από το γραφείο του Τσίπρα συνωθούνται στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπήρξαν «κλειδιά» στο πιο συγκεντρωτικό μοντέλο εξουσίας που υπήρξε ποτέ και κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, και συνεργάτες των πυρήνων της «πράσινης λαμογίασης».
– Όταν έχεις διανύσει την απόσταση Κουμουνδούρου – Ώστιν- Βρυξέλλες με ταχύτητες φωτός μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι διατηρείς την «ιδεο��ογική σου καθαρότητα» κρατώντας εκτός ΣΥΡΙΖΑ κάποιους οι οποίοι έχουν σχετικά μη έντιμο πρότερο βίο;
Απλά ερωτήματα. Αλλά, παραπέμπω στο άρθρο του Καρτερού, γιατί, όπως και να το κάνουμε, ένας δηκτικός Συριζαίος τα ξέρει καλύτερα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης