Skip to main content

Σοκάρει η ιστορία του μικρού ζητιάνου από την Κομοτηνή

%25CE%25B3%25CE%25B7%25CE%25B3%25CE%25B7%25CE%25B7%25CE%25B3ΕΞΩΘΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑ, ΕΙΧΕ ΒΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΝΗΛΙΚΑ Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ξάνθης καταδίκασε ομόφωνα σε…ποινή κάθειρξης 12 ετών τους γονείς του ανήλικου

Δεχόταν από τους γονείς του ισχυρά ραπίσματα σε ��λο του το σώμα και τρύπημα με καρφίτσες, για να μαζεύει χρήματα για λογαριασμό τους

Δήμητρα Συμεωνίδου
Εντοπίστηκε το 2014 να περιπλανιέται στην πόλη της Κομοτηνής, ζητιανεύοντας και πουλώντας μικροαντικείμενα. Η περίπτωση του μικρού αγοριού είναι πραγματικά σοκαριστική, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ίδιοι οι γονείς του ήταν αυτοί που ευθύνονταν για την κακή σωματική και ψυχολογική κατάσταση στην οποία αυτό είχε περιέλθει. Με καθημερινές βιαιοπραγίες και άλλα τρόπους βασανισμού, οι γονείς ανάγκαζαν το παιδί να ζητιανεύει για να τους φέρνει τα χρήματα στο σπίτι. Το πλέον σοκαριστικό της υπόθεσης είναι ότι το μικρό αγόρι είχε βιαστεί το διάστημα που ζητιάνευε στους δρόμους από άγνωστο ενήλικα άνδρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα αδύναμο πλάσμα για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Και αυτός ο άνδρας κυκλοφορεί έξω στην κοινωνία ελεύθερος και ατιμώρητος για την πράξη του.
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣΟι γονείς του ανήλικου αγοριού σε καθημερινή βάση εξωθούσαν υπό την απειλή σωματικής και ψυχολογικής βίας, τον ανήλικο στην επαιτεία και στην πώληση μικροαντικειμένων, θέτοντας με τον τρόπο αυτό, σε υψηλό κίνδυνο την σωματική υγεία και ακεραιότητά του. Ο ανήλικος στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για λογαριασμό των κατηγορουμένων φοβούμενος τις βίαιες αντιδράσεις τους και τις σωματικές τιμωρίες που του επέβαλαν (όπως λ.χ. ισχυρά ραπίσματα σε όλο του το σώμα, τρύπημα με καρφίτσες) αναγκαζόταν να περιφέρεται μόνος του στην πόλη της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να υφίσταται σε καθημερινή βάση σωματική κακουχία, η οποία έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την σωματική και ψυχική του υγεία.
ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΝΗΛΙΚΟ ΑΝΔΡΑΠεραιτέρω κατά το χρονικό διάστημα το οποίο το παιδί περιπλανούνταν στην Κομοτηνή ζητιάνευε αποδείχθηκε ότι, ο ανήλικος έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από άγνωστο ενήλικο δράστη, τουλάχιστον μία φορά.
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΡΟΔΟΠΗΣΗ ως άνω έκνομη συμπεριφορά των γονέων του ανήλικου επέφερε ανεπανόρθωτη βλάβη στην ψυχική και σωματική υγεία του ανήλικου με αποτέλεσμα να κριθεί σκόπιμη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, η απομάκρυνση του ανήλικου από τον παθογόνο οικογενειακό του περιβάλλοντος για λόγους προστασίας και ασφάλειας. Την υπόθεση χειρίσθηκαν κατά την προδικασία οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές της Ροδόπης και πλέον το παιδί βρίσκεται σε προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από τους δρόμους και φυσικά μακριά από τους γονείς του που το υπέβαλλαν σε καθημερινά βασανιστήρια. Η παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης Κωνσταντίνας Μελισσάρης, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα παιδιών που εκτίθενται σε κίνδυνο συνέπεια των πράξεων των γονέων, αποδείχθηκε σωτήρια στην περίπτωση του μικρού αγοριού.
ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣΠρόσφατα δε εκδόθηκε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ξάνθης με την οποία καταδικάσθηκαν ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών οι γονείς του ανήλικου αγοριού και οδηγήθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας για να εκτίσουν την ποινή τους. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα δείτε ένα παιδί να ζητιανεύει μην αδιαφορήσετε, τηλεφωνήστε στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές ή απευθυνθείτε στην Εισαγγελία. Ένα παιδί μπορεί να κινδυνεύει. Εφημερίδα xronos.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης