Skip to main content

Σοκ και δέος: Απαγόρευση εξόδου στο Μαρινάκη!

marinakisΤου Γιάννη Ντάσκα

Πολλοί πανίσχυροι παράγοντες βρέθηκαν στο παρελθόν σε δύσκολη νομικά, ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά
θέση.
Κάποιοι εξ αυτών προοδευτικά ελάφρυναν τη θέση τους, κάποιοι αντίθετα την επιβάρυναν με κύρι�� αιτία προς ποιούς συμβούλους είχαν εύηκοον ους.
Δηλαδή προς εκείνους που έδιναν τις σωστές συμβουλές, δηλαδή σύνεση και σωφροσύνη, έστω εκ των υστέρων;
Η σε εκείνους που συνιστούσαν γροθιά στο επερχόμενο τανκ για να πονέσει το…τανκ;
Μικρογραφία

Στο χώρο της πολιτικής π.χ. ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος και άλλοι χειρίστηκαν εντελώς διαφορετικά τα προβλήματά τους αυτής της κατηγορίας, από τον τρόπο που τα χειρίστηκε ο Ακης.
Η διαφορά στην τύχη τους είναι εμφανής. Ιδιαίτερα στην βαρύτατη περίπτωση του Γιάννου, ο οποίος πέφτει διαρκώς στα πούπουλα, παρότι έσερνε μαζί του υποθέσεις, οι οποίες με κακούς χειρισμούς θα τον πήγαιναν αν όχι στα ισόβια, στα πολλά-πολλά χρόνια.

Κάκιστους χειρισμούς,προϊόν συμβουλών, έκανε και ο επιχειρηματίας Κοντομηνάς και απο την πολιτικο-οικονομικο-τραπεζική κορυφή βρέθηκε να ασχολούνται μαζί του με την λογική των “επενδύσεών” του στην Κωνσταντίνα του Σαρβάϊβορ ή στο επικοινωνιακό ντουέτο Τσιμτσελή-Βαρύκιου…
Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι επίσης ένα παράδειγμα.
Όταν κάποιοι σύμβουλοί του τον ενημέρωσαν ότι έρχεται απο τον ατλαντικό θύελλα, αντί να απειλήσει το τάνκ με τη γροθιά του μάζεψε γύρω του τύπους, όπως ο Παύλος Τσίμας(τώρα επειδή είναι παναθηναϊκός άτλαντας είναι στον Αλαφούζο…) κατέβασε όχι ταχύτητα, αλλά και ρολά και απο την κορυφή παρέδωσε στον Βαγγέλη Μαρινάκη και εξαφανίστηκε προς τον Ατλαντικό.
Γλίτωσε όχι απλώς την προφυλάκιση και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τα “λοιπά” χείριστα,αλλά και τα …απλώς χειρότερα και σιγά-σιγά σταθεροποιήθηκε σε ένα επίπεδο πολύ προτιμότερο από τον (μεταφορικό) πάτο…
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δέχθηκε ανάλογες συμβουλές.
Δηλαδή και εκείνες που συμβούλευαν ανάκρουση πρύμνας με σύνεση και σωφροσύνη γιατί ο Ατλαντικός είναι αδυσώπητος ωκεανός και εκείνες που έλεγαν ότι “χτύπα τον τανκ γιατί είσαι θωρακισμένος με πολιτική ομάδα. Με θρησκευτικά όπλα απο την Μητρόπολη, με αθλητική δόξα”.
Μετά τις βαρύτατες κατηγορίες για το ναρκόπλοιο NOOR 1 και την πλήρη άρνησή τους απο την πλευρά Μαρινάκη (το επιχείρημα της σκευωρίας προβλήθηκε πολύ περισσότερο από τις κατηγορίες και αυτό μόνο θετικό δεν ήταν για τον επιχειρηματία) χθες η Δικαιοσύνη προχώρησε σε ένα βήμα που πολύ λίγοι περίμεναν από εκείνους που βρίσκονται γύρω του και έχουν τον πρώτο λόγο στις συμβουλές:
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον ίδιο και στους συνεργάτες του!

Μικρογραφία
Και σε άλλους έχει επιβληθεί το μέτρο (Κοντομηνάς) και μετά απο νομικό αγώνα έγινε άρση αυτού του μέτρου με το επιχείρημα ότι έχει ανοιχτές σοβαρές δουλειές στο εξωτερικό.
Και επιβλήθηκε αντι αυτού εγγύηση πολλών εκατομμυρίων.
Ο Βαγγ.Μαρινάκης έχει σοβαρότερες επενδύσεις στο εξωτερικό από όσο στο εσωτερικό, δηλαδή πλοία, Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, Αγγλία και άρα σοβαρότερο λόγο για άρση της απαγόρευσης.
Όμως έχει απέναντί του πολύ πιο “δύσκολες” κατηγορίες που σχετίζονται με μεταφορά ναρκωτικών και όχι οικονομικά.
Και οι κατηγορίες αυτές ξεκίνησαν από την αμερικανική DEA…

Αυτή η διαφορά είναι χαώδης και αυτή έπρεπε να δουν απο την αρχή εκείνοι των οποίων τις συμβουλές ακούει ο μεγαλοεπιχειρηματίας.
Στα επίπεδα αυτά τις χειρότερες υπηρεσίες στους επιχειρηματίες των επιπέδων αυτών προσφέρει εσμός πολιτικών που κινείται γύρω τους και επωφελείται και υπόσχεται εκείνα που ακούγονται πολύ ωραία στα αυτιά,αλλά δεν μπορούν να γίνουν και στην πράξη…

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης