Skip to main content

Στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και τους περιμένουμε στη γωνία.

%CE%BB%CE%B1%CE%B2
Σήμερα όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να κυβερνήσει μετά την επερχόμενη νίκη του στις εκλογές. Που δεν αποκλείεται να είναι περισσότερες από μία. Το κρίσιμο ραντεβού της ιστορίας για τον χαρισματικό Αλέξη Τσίπρα και τη
χώρα είναι στην περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου του 2015. Την περίοδο δηλ. που λήγουν δυσθεώρητα ελληνικά χρέη. Τότε το Βερολίνο θα θέσει στον ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο δίλημμα. Να δεχτεί τις πολιτικές του Μνημονίου μέσα στη φυλακή της ευρωζώνης ή να αποτολμήσει τη μεγάλη έξοδο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι θα τα καταφέρει στο μεγάλο παζάρι με το «θηρίο». Ότι θα καταργήσει το μνημόνιο της φτώχειας μέσα στο ευρώ, χωρίς να προσφύγει στις συμβουλές της «πάνσοφης» Ραχήλ για τύπωμα ευρωνομισμάτων ! Αν το πετύχει χωρίς εκπτώσεις, τότε θα το χειροκροτήσουμε όλοι. Γι΄αυτό και στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, εμείς οι σημαιοφόροι της μετάβασης στη δραχμή που θεωρούμε την έκδοση εθνικού νομίσματος με παράλληλο νοικοκύρεμα και ανάπτυξη της οικονομίας, ως αναγκαίο μέσο για μια ελπιδοφόρα πορεία προς τα εμπρός. Αλλιώς τους περιμένουμε στη γωνία. Θα μας βρουν απέναντι όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά κάνει κολοτούμπα, στροφή 180 μοιρών και υποταχτεί στην ανελέητη λιτότητα που απαιτεί το Βερολίνο, τότε θα καταρρεύσει η εκλογική του απήχηση σε μονοψήφια ποσοστά. Με την ίδια ταχύτητα που ανέβηκε στο ζενίθ, θα πέσει στο ναδίρ. Η πτώση από τα ψηλά στα χαμηλά θα είναι πιο ηχηρή από την αντίστροφη πορεία. Και θα συνοδεύεται από μεγάλη λαϊκή οργή και κατακραυγή.

Τότε, το εγχώριο και δι��θνές κατεστημένο θα τον κατασπαράξει, με συνακόλουθη συνέπεια την προκήρυξη και νέων εκλογών, δεύτερων ή και τρίτων. Όπου, εκτός και αν αναδειχτούν νέες πραγματικά αντιμνημονιακές δυνάμεις, θα θριαμβεύσει και πάλι η υποταγμένη στο Βερολίνο δεξιά με τις παραφυάδες και τα εργολαβικά συστημικά της ποτάμια. Αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25/1/2015, θα είναι μια Πύρειος νίκη για τον Αλέξη Τσίπρα που απευχόμαστε ειλικρινά. Και πολύ χειρότερα θα είναι μια Πύρειος νίκη για τη χώρα μας και τον δύσμοιρο ελληνικό λαό.

Αν όπως είναι βέβαιο για εμάς, το Βερολίνο επιμείνει στο μνημονιακό μαστίγωμα, η λύση που προσφέρεται και επιτάσσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες το Σύνταγμα και το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το δημοψήφισμα με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή». Με δεδομένο ότι, τότε θα διασφαλιστεί η ισότιμη μεταχείριση των δύο απόψεων – κάτι που μπορεί να επιβάλλει ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ – είμαστε σίγουροι ότι νικητής θα βγει η δεύτερη άποψη. Εκεί που υπάρχει βάσιμη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Σε μια τέτοια προοπτική συμπαρατάσσεται σήμερα μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και ειδικότερα στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία, την Ισπανία και αλλού.



Με το Grexit συντάσσονται όλοι οι διαπρεπείς διεθνείς οικονομολόγοι που θα κληθούν και θα ακουστούν από τον κατατρομοκρατημένο και παραπλανημένο ελληνικό λαό από το ξετσίπωτο μονόλογο των Φιρφιρίκων και των Ναιναίκων μέσα από τα περισσότερα καθυποταγμένα και καταχρεωμένα ΜΜΕ. Προσωπικά περιμένω να το διασκεδάσω πολύ όταν καλέσουμε διεθνείς Νομπελίστες οικονομολόγους του επιπέδου του Paul Krugman και όχι μόνο, για να αντιπαρατεθούν με τους Πορδοσάλτηδες και ΣΙΑ και κάποιους άλλους κακομοίρηδες καθεστωτικούς ευρωλάγνους οικονομολογούντες. Οι οποίοι τότε, όταν τα δουν σκούρα θα κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα. Μια θεαματική κωλοτούμπα.

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης