Skip to main content

Στη φυλακή για 10 χρόνια ο χρυσαυγίτης Μπαντέμης

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F01%2F4bcab7 432048e34f214f27a06d05b3822bf1f2mv2
bbbΜετά από 7 χρόνια ήρθε η δικαίωση για τις 2 γυναίκες που δέχτηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες στο
Μεταξουργείο.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε 10 χρόνια κάθειρξης στον πρώην πυρηνάρχη Δράμας της Χρυσής Αυγής και νυν εθνοφύλακα του ελληνικού στρατού, Παναγιώτη Μπαντέμη!

Ο χρυσαυγίτης καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για την οργανωμένη επίθεση σε βάρος δύο γυναικών από τη Βόρεια Ηπειρο στο Μεταξουργείο το 2011.

Η ιστορία του 2011 στο Μεταξουργείο

Στις 28 Οκτωβρίου του 2011, τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με 10 άτομα και μπροστάρη τον Μπαντέμη, πλησίασε δύο μεσήλικες γυναίκες στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Ο ίδιος ο Μπαντέμης τις ρώτησε αν κατάγονται από την Αλβανία και εκείνες απάντησαν ότι είναι Ελληνίδες.

Τότε τους ζήτησε ταυτότητες!

Εκείνες αρνήθηκαν, όπως είναι λογικό, να δείξουν τις ταυτότητες τους στους φασίστες και τότε δέχτηκαν άγρια επίθεση.

Μάλιστα, εκτός από τον άγριο ξυλοδαρμό, οι νεοναζί έκλεψαν την τσάντα της μίας γυναίκας, αφαιρώντας χρηματικό ποσό, ενώ αποπειράθηκαν να πάρουν και το κινητό της δεύτερης.

Για την βίαιη επίθεση, ο Μπαντέμης και ακόμα δύο χρυσαυγίτες καταδικάστηκαν πρωτόδικα, ενώ είχε αναγνωριστεί και ρατσιστικό κίνητρο.

Στη συνέχεια, κι ενώ το Γ’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε απορρίψει τον ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, στέλνοντας τους στην φυλακή, μετά κατάφεραν να εξασφαλίσουν αναστολή.

Όσο ο Μπαντέμης ήταν έξω ξεκίνησε δράση στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας, ενώ παράλληλα αυτοπαρουσιαζόταν ως εθνοφύλακας.
Είχε φωτογραφηθεί, μάλιστα, δίπλα στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ η συγκεκριμένη φωτογραφία μόλις κυκλοφόρησε προκάλεσε σάλο.

4bcab7 432048e34f214f27a06d05b3822bf1f2~mv2

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, εκδικάστηκε η έφεση, ύστερα από πολλές αναβολές που έπαιρναν οι κατηγορούμενοι, χωρίς να έχουν οι ίδιοι παρουσιαστεί ποτέ στην δίκη.

Το Τριμελές Εφετείο τους έκρινε ενόχους για τις κατηγορίες της ληστείας, της απόπειρας ληστείας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ακόμα, η κατηγορία της οπλοφορίας παραγράφηκε, ενώ το δικαστήριο τους αθώωσε για την κατηγορία της οπλοχρησίας, βασιζόμενο στην κατάθεση του ιδιώτη ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής είχε καταθέσει και υπέρ του Κασιδιάρη στο περιστατικό του ξυλοδαρμού προς την Κανέλλη.

Επιστρέφουν, λοιπόν, στην φυλακή οι κατηγορούμενοι!

Οι Μαρία Σπηλιωτακάρα και Χρυσάνθη Ζαχάρωφ, συνήγοροι πολιτικής αγωγής, της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, που είχε αναλάβει την υπόθεση εξαρχής, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και δήλωσαν:

«Νιώθουμε ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα πραγματικά περιστατικά αποδείχτηκαν και έγιναν δεκτά από το δικαστήριο. Θεωρούμε δίκαιη την ποινή που επιβλήθηκε. Προβληματική υπήρξε μόνο η αποδοχή των ισχυρισμών του τεχνικού συμβούλου των δραστών».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης