Skip to main content

Στρατιωτικά Δικαστήρια: Τελος….

stratiotikoi

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου εκφράζει τις επιφυλάξεις της για την πρόθεση του υπουργείου να καταργήσει τα στρατιωτικά δικαστήρια και να μεταφέρει την ύλη τους στα Ποινικά Δικαστήρια, ενώ καλεί το
υπουργείο Δικαιοσύνης σε διάλογο για να βρεθεί μια συνταγματικά ανεκτή λύση.

Στην επιστολή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει ότι έχει γίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης πρόταση από αρμόδια επιτροπή για την κατάργηση των στρατιωτικών δικαστηρίων, την ανάθεση εκδίκασης υποθέσεών τους στα τακτικά ποινικά δικαστήρια και την ένταξη των στρατιωτικών δικαστών στο σώμα των Εισ��γγελέων.

Όμως, σημειώνει η Ένωση η εν λόγω πρόταση, «υλοποιούμενη, επιφέρει πλείστες, μείζονος χαρακτήρα αλλαγές επί τα χείρω στην υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων μας εισαγγελέων, εκ πρώτης εμφανίζει δε συνταγματικής υφής προβληματικά σημεία».

Τέλος, επισημαίνει η Ένωση ότι η υλοποίηση της εν λόγω πρότασης θα σημάνει οριστική καθήλωση της επετηρίδας των εισαγγελέων, θα αποκλείσει την ανανέωση του κλάδου με την είσοδο νέων συναδέλφων, θα καταστήσει χωρίς αντικείμενο επί σειρά ετών τη σχετική κατεύθυνση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κ.λπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης