Skip to main content

Ταϊβάν: Τρόμος από διαδοχικές εκρήξεις αγωγού φυσικού αερίου

n

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 270 έχουν τραυματιστεί εξαιτίας διαδοχικών εκρήξεων αγωγού φυσικού αερίου στην πόλη Καοχσιούνγκ, στη νότια Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, οι οποίες εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μεγάλες πυρκαγιές, τινάχτηκαν στον
αέρα αυτοκίνητα και δημιουργήθηκαν κρατήρες σε πολλούς δρόμους της περιοχής. Τα ακριβή αίτια της έκρηξης δεν είναι γνωστά αλλά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σπασμένους αγωγούς.
Μέλη των σωστικών συνεργείων δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν και να τραβήξουν τραυματίες από ένα βαθύ κρατήρα που δημιουργήθηκε στο έδαφος. Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι κάτοικοι περιέγραψαν την εμπειρία σαν ολόκληρη η περιοχή να είχε πληγεί από έναν πολύ ισχυρό σεισμό. Η κυβέρνηση Καοχσιούνγκ δημιούργησε ένα κέντρο έκτακτης ανάγκης, ενώ πρόκειται να σταλούν στρατιώτες στις πληγείσες περιοχές ώστε να αναλάβουν το συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τη διαρροή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης