Skip to main content

Τα χρήματα από τον ”έρανο γιά την Μυρτώ”

%25CE%25BC%25CF%2585%25CF%2581%25CF%2584%25CF%2589Η τυπικά υπάρχουσα ελληνική Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας (Βοστώνη) αποφάσισε σε γενική. Συνέλ��υση (16 Νοεμβρίου ’16) να δώσει τα υπόλοιπα χρήματα (80.301 δολ.) του έρανου γιά την Μυρτώ, στην μητέρα της στην Ελλάδα, γιά τις πιεστικές ανάγκες της κακοποιημένης νεαρής. Η απόφαση, κατά πλειοψηφία, πάρθηκε μετά την προειδοποίηση από νομική
εταιρία στην Οργάνωση, ότι αν δεν το πράξει ”θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου”. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, γιατί αρνούνταν πεισματικά τόσο καιρό (κοντά τρία χρόνια) να δώσουν τα χρήματα του έρανου, χρήματα της Ομογένειας, στην δικαιούχο και έπρεπε να προειδοποιηθούν με λήψη νομικών μέτρων γιά να το πράξουν. H προθεσμία γιά νομικές συνέπειες -κατάθεση αγωγής- έληγε αρχές Δεκεμβρίου 2016 (statute of limitation) και από ότι είχε αποδειχτεί, η Οργάνωση επιθυμούσε, με την ”ύποπτη απραξία”, να την περάσει, οπότε θα έκανε μετά ότι ήθελε με τα χρήματα, μη φοβούμενη νομικές συνέπειες.
Η υπόθεση είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα στην Ομογένεια και στην Ελλάδα, μετά από δημοσίευμα-καταγγελία της ”θυγατρικής” έκδοσης του ”ΚΑΛΑΜΙ”, της ηλεκτρονικής εφημερίδας ”Πρωϊνή”, στις 2 Ιανουαρίου 2014. Η Ομοσπονδία, είχε αποφασίσει πριν δύο χρόνια ”να δοθούν τα χρήματα σε ίδρυμα του τοπικού μητροπολίτη αν πεθάνει η Μυρτώ” ή αν δεν υπήρχαν ιατρικά-νοσηλευτικά έξοδα. Και μέχρι να λάβουν πριν λίγους μήνες το αίτημα-προειδοποίηση δικηγορικής εταιρίας, ”έκαναν το κορόϊδο”.


Απο Καλάμι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης