Skip to main content

ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ: Λόγια… λόγια… ή “τα παραμύθια της Χαλιμάς”


%25CF%2583%25CE%25AC%25CF%2581%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B70001Πριν από 4 ακριβώς χρόνια, το Τελωνείο Κατακόλου έκλεισε. Ήταν ένα ακόμη πλήγμα για το νομό Ηλείας και ιδιαίτερα για το λιμάνι, την πύλη εισόδου για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Και όπως
κάθε φορά που ο νομός δέχεται πλήγμα υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας, έτσι και τότε υπήρξαν που απλώς παρέμειναν φωνές!
Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των φορέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Ηλείας. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν οι, Χαράλαμπος Καφύρας Αντ/ρχης Ηλείας, Μάκης Παρασκευόπουλος Δήμαρχος Πύργου, Κώστας Νικολούτσος Πρόεδρος ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας βουλευτής, Μιχάλης Κατρίνης βουλευτής, Τάκης Αντωνακόπουλος βουλευτής, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι συλλόγων κ.α.Στην σύσκεψη παρευρέθηκε και ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο οποίος είχε πει:«Μου κάνει εντύπωση πως σκέφτεται η ελληνική πολιτεία στις μέρες μας».
Κι όπως γράφτηκε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» στις 22/1/2012: «ας αγωνιστούν λοιπόν με κάθε τρόπο για την ανάκληση της απόφασης, διαφορετικά ας βγουν δημοσίως και να πουν στο λαό της Ηλείας ότι όλα όσα επισημαίνουμε είναι παραμύθια της Χαλιμάς» Στη σύσκεψη υπήρξαν εντάσεις και διαπληκτισμοί με τον Παρασκευόπουλο να δρα «πυροσβεστικά» για να μη διαλυθεί το ήρεμο κλίμα της συνάντησης. Στη σύσκεψη ακούστηκαν και μερικά εξωφρενικά. Αν και όλοι τόνισαν τη σημασία της διατήρησης του τελωνείου, εντούτοις είχε ενδιαφέρον το πώς ο καθένας προσέγγιζε το θέμα. Κάποιοι βέβαια, όπως το συνηθίζουν, έκαναν προσωπική πολιτική θέλοντας να δικαιολογήσουν πράξεις και παραλείψεις του παρελθόντος.
paraliaki zwni 2Αξίζει ν’ αναφέρω ότι οι εκπρόσωποι της Ηλείας δήλωσαν πως το αίτημά τους για μη αναστολή της λειτουργίας του τελωνείου είναι αδιαπραγμάτευτο και αν ισχύει η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, θα προχωρήσουν σε δυναμικές, ακόμα και ακραίες κινητοποιήσεις.
ΛΟΓΙΑ… ΛΟΓΙΑ… ΛΟΓΙΑ…
Ποτέ δεν υπήρξαν κινητοποιήσεις, ποτέ δεν υπήρξε δυναμική αντίδραση. Έτσι, πέρασαν 4 ολόκληρα χρόνια, όπου το θέμα ξεχάστηκε, όπως τόσα και τόσα που έχουν οδηγήσει το νομό στον πάτο… Γιώργος Φάκος ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης