Skip to main content

Την ίδια Μούρη έχουν και στην Κούβα.



koybaΑντιφρονούντες καταγγέλλουν την αστυνομία ότι μάζεψε από τους δρόμους χιλιάδες επαίτες και άστεγους στις τρεις πόλεις στις οποίες θα ταξιδέψει ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η κυβέρνηση της Κούβας δεν σχολιάζει τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.
Η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εθνική Συμφιλίωση στην Κούβα εξέφρασε «βαθιά αγανάκτηση και ανησυχία» για την αστυνομική επιχείρηση που όπως ανέφερε βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αβάνα, στο Ολγκίν και στο Σαντιάγο, τις τρεις πόλεις που θα επισκεφθεί ο πάπας από σήμερα Σάββατο έως και την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, είχε αποτέλεσμα στον εγκλεισμό χιλιάδων ασθενών και άλλων ευάλωτων περιπλανώμενων, στην πλειονότητά τους άστεγων», ανέφερε η οργάνω��η αυτή σε ανακοίνωσή της, εκτιμώντας ότι η επιχείρηση διεξήχθη έγινε με την έγκριση της κυβέρνησης.
«Αυτή η “κοινωνική εκκαθάριση” έχει σκοπό να απομακρυνθούν από τα βλέμματα των πιστών, των ξένων δημοσιογράφων και άλλων επισκεπτών» που θα έλθουν για να δουν τον πάπα, πρόσθεσε η οργάνωση.
Είναι άγνωστο το πού βρίσκονται οι άνθρωποι που συνελήφθησαν από την αστυνομία, σημείωσε η Επιτροπή, καλώντας δημόσια τον πάπα Φραγκίσκο να επέμβει και να ζητήσει την απελευθέρωσή τους.

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης