Skip to main content

Την ενοχή του Ανδρέα Μαρτίνη για τα δωρεάν νοσήλια στο Ερρίκος Ντυνάν πρότεινε ο εισαγγελέας

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F01%2Fmartinis4
martinis4Να κηρυχθεί ένοχος ο Ανδρέας Μαρτίνης, για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων σε επιφανή πρόσωπα στο Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”, πρότεινε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας κ. Σπηλιώπουλος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, συγκεκριμένα, πρότεινε την ενοχή του 75χρονου πρώην επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού και πρώην προέδρου του Δ.Σ. του “Ερρίκος Ντυνάν” για το κακούργημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση.
Όπως αναφέρει το dikografies.blogspot.com, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, επειδή ως διαχειριστής του ιδρύματος προκάλεσε ζημιά στα οικονομικά του ύψους, περίπου, 2,2 εκ. ευρω, παρέχοντας προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων σε υπουργούς, βουλευτές, εκδότες, δημοσιογράφους, πολιτικούς και συγγενικά τους πρόσωπα την χρονική περίοδο από 1-1-2007 έως 31-12-2010.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, την κρίση του οποίου υιοθέτησε πλήρως ο εισαγγελέας της έδρας, η υπόθεση αφορά λίστα 51 “χορηγιών” στην οποία περιλαμβάνονται κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία μάλιστα ο κατηγορούμενος, μέσω του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν, για να καταθέσουν. Τα πρόσωπα αυτά, που μέσα από έναν κατάλογο 8.056 ασθενών, φέρονται να ευεργετήθηκαν περισσότερο, μέσα από δωρεάν νοσηλίες πήραν “δωράκια”, που άρχιζαν από 3.000 ευρω και ξεπερνούσαν τις 300.000 ευρω κατά περίπτωση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνον 3 από τους 51 «επώνυμους» πλή��ωσαν στο νοσοκομείο το υπόλοιπο του κόστους των εξετάσεων ή της νοσηλείας τους, μετά βεβαίως την έκπτωση. Για όλους τους υπόλοιπους εξόφλησαν οι ασφαλιστικοί φορείς.
Το δικαστήριο, μετά την εισαγγελική πρόταση, διέκοψε γιά τις 25 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αγορεύσει ο συνήγορος υπεράσπισης.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης δικάζεται σε άλλο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) που αφορά στην υπόθεση δωροδοκίας με 3,2 εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρία Hospitalia Internationalγια προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.https://directnews.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης