Skip to main content

Τι εστίν αλήθεια;��λήθεια = στερητικό “α” + λήθη….Αλήθεια λοιπόν σημαίνει η Άρση της λήθης, η αποκατάσταση της μνήμης, η “ανάμνηση”. Οπότε γνωρίζω

162630 Plato Academy

Τι εστίν αλήθεια; Αυτός είναι ο πιο σωστός λόγος που είπε ο Χριστός। Και δημιουργήθηκε το οξύμωρο φαινόμενο, ο Χριστιανισμόςνα βασίζεται στο δόγμα της Αλήθειας του Χριστού, δηλαδή του ανθρώπου που διακήρυξε ότι Αλήθεια δεν υπάρχει।
Επειδή συμφωνώ με το Χριστό, ότι Αλήθεια δεν υπάρχει….. Όλες οι θρησκείες, όλα τα φιλοσοφικά και κοινωνικά συστήματα διεκδικούν το μονοπώλιο της Αλήθειας, το καθένα για λογαριασμό του। Εσύ, ο Μαρξιστής απορείς πως εγώ ο έξυπνος, δεν κατανοώ την Αλήθεια σου। Την ίδια ακριβώς απορία θα σου εξέφραζε ο ορθόδοξος χριστιανός, ο καθολικός χριστιανός, ο διαμαρτυρόμενος χριστιανός, ο βαπτιστής χριστιανός,ο ευαγγελιστής χριστιανός,ο πουριτανός χριστιανός, ο κουάκερος χριστιανός,ο μορμόνος χριστιανός,ο παλαιοημερολογίτης χριστιανός,ο σουνίτης μωαμεθανός, ο βραχμανιστής, ο κομφουκιστής, ο πλατωνικός,ο επικούρειος,ο στωικός,ο καντιανός ο δημοκρατικός, ο αρχιομαρξιστής, ο φασιστής κι άλλοι πολλοί ών ούκ έστι αριθμός। Αμέτρητες οι Αλήθειεςπου, από αρχαιοτάτων χρόνων ως σήμερα, διατείνονται ότι μπορούν να θεραπεύσουν την κοινωνική αδικία και να εξασφαλίσουν την ομαδική ευτυχία। Εγώ όμως μία μόνον Αλήθεια διαπίστωσα:ότι τα δεινά αυτά ζουν βασιλεύουν και τον κόσμο διαφεντεύουν!
Κι άλλοι θα μπορούσαν να μου αποκριθούν ότι η Αλήθεια του καθενός θα…..Το επαγωγικό συμπέρασμα δεν μπορεί να με πείσει, αλλά μόνον το πείραμα και το πείραμα πάντοτε απότυχε। Όλες αυτές οι θεωρίες είναι αντίθετες στην ανθρώπινη φύση। Μόνον η βιολογική εξέλιξη, διαμορφώνοντας κοινωνία απαρτιζόμενη από τελειότερους ηθικά ανθρώπους, ίσως μπορέσει ν’αντιμετωπίσει πραχτικά το πρόβλημα। Προς το παρόν, μόνο ένα πραχτικό φάρμακο υπάρχει: η συγκεκριμένη αγάπη προς τον άνθρωπο κι όχι η αφηρημένη। Να βοηθήσεις τον δικό σου, τον φίλο σου, τον συνάδελφό σου, τον γείτονά σου, τον οποιονδήποτε συναντήσεις στον δρόμο της ζωής σου। Τ’ άλλα είναι μάταια….
Μ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ το 10

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης