Skip to main content

Τι συζήτησαν για τον Πειραιά Βενιζέλος-Μώραλης

Τι συζήτησαν για τον Πειραιά Βενιζέλος-Μώραλης

Τα οικονομικά προβλήματα του δήμου Πειραιά, το θέμα της μη μεταφοράς των δικαστηρίων από την πόλη, αλλά και το πως μπορεί η νέα δημοτική αρχή να απορροφήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο
Βενιζέλο, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε τον νέο δήμαρχο ότι θα καταβληθούν προσπάθειες με την ηγεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να υπάρξει μια μείωση των επιτοκίων για την εξυπηρέτηση παλαιών δανείων του δήμου ενώ θα υπάρξουν και συζητήσεις για το αν υπάρχει δυνατότητα αύξησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).


Πηγές από τη νέα δημοτική αρχή, ανέφεραν ότι μόνο για την εξυπηρέτηση παλαιών δανείων και τη λειτουργία του δήμου θα απαιτηθούν επιπλέον χρήματα, πέρα από τις προβλεπόμενες επιχορηγήσεις από το κράτος.

Για το θέμα των δικαστηρίων και τη μη μεταφοράς τους από την πόλη του Πειραιά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα έχει για το θέμα αυτό νέα επικοινωνία με το υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ενώ επανέλαβε τη θέση του για την παραμονή τους εντός των διοικητικών ορίων της πόλης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο η νέα δημοτική αρχή μπορεί να απορροφήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ για ανάπτυξη και απασχόληση.

«Ο κ. Βενιζέλος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θέματα αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, τονίζοντας ότι θα σταθεί αρωγός για την επίλυσή τους» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της παραμονής των δικαστηρίων στην πόλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης