Skip to main content

Τον Γαλιλαίο θα τον κρεμάγανε μάλλον….

%CE%BC%CE%B1

Το ένα τέταρτο των Αμερικανών αγνοεί ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και περισσότεροι από τους μισούς δεν ξέρουν ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε δείγμα 2.200 ανθρώπων, μόνο το 74% ξέρει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και το 52% αγνοεί ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έλκει την καταγωγή του από τον πίθηκο.
Στις 9 ερωτήσεις που αφορούσαν βασικές γνώσεις βιολογίας και φυσικής, οι ερωτηθέντες πέτυχαν κατά μέσο όρο 6,5 σωστές απαντήσεις.
Παρά τα μέτρια αποτελέσματα όσον αφορά τις επιστημονικές γνώσεις τους, οι 9 στους 10 είπαν ότι ενδιαφέρονται πολύ ή αρκετά για τις νέες ιατρικές ανακαλύψεις.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται πάντως σε σχετικά καλή θέση όσον αφορά την “ανεπίσημη επιστημονική εκπαίδευση”: έξι στους δέκα Αμερικανούς έχουν επισκεφθεί ένα ζωολογικό κήπο, ένα ενυδρείο, ένα μουσείο φυσικής ιστορίας ή επιστημών και τεχνολογίας.
Επιπλέον, το 90% είπε ότι πιστεύει πως τα οφέλη της επιστημονικής έρευνας υπερισχύουν κάθε πιθανού κινδύνου και ότι οι επιστήμονες “βοηθούν στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων” και “εργάζονται για το καλό της ανθρωπότητας”.
Η έρευνα αυτή γίνεται κάθε δύο χρόνια και τα αποτελέσματά της περιλαμβάνονται στην έκθεση για τις επιστήμες που παρουσιάζει το Εθνικό Συμβούλιο Επιστημών στον πρόεδρο των ΗΠΑ και το Κογκρέσο.

Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης