Skip to main content

Τύφλα να έχει η Ντραγκέτα. Επιβεβλημένη σιωπή στα δημοσιο-καφράκια από τα αφεντικά.

aoristies-placeholder image


;%CF%84%CF%89%CF%816%CE%B2%CF%85

Μας παραμυθιάζουν για τα πρόστιμα που τους επιβάλλει το ΕΣΡ, παρουσιάζονται σαν ιππότες και ήρωες αλλά έχουνε ξεχάσει την ρήση του δημοσιογράφου του Ρ. Έιμς: Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα. Το μόνο που κάνουν είναι να μας εκνευρίζουν με τις πράξεις τους, όπως προχθες, που είδαμε στην ομιλία της Γιάννας στο Saint Paul τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΥΠΕΔ και προσφάτως αποφυλακισθέντα Δημήτρη Καπράνο, και αναρωτηθήκαμε το λόγο της παρουσίας του εκεί. Μήπως ταιριάζει το κατά τα σκ@@@ και το φτυάρι που λέει ο λαός μας.

Οι δημοσιογράφοι φωνάζουν εδώ και καιρό για το τι γίνεται με την υπόθεση του Χρηματιστηρίου. Λοιπόν τώρα που όντως προχωρά το θέμα, εκείνοι δεν καλύπτουν ούτε λεπτό του. Σήμερα 14 χρόνια ,μετά οι πολίτες που αποχώρησαν από το ΧΑΑ, αφού προηγουμένως έχασαν ολόκληρες περιουσίες, αποταμιεύσεις μιας ζωής και πολλά χρήματα που είχαν βάλει με κόπο στην άκρη, έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ετυμηγορία των έμπειρων δικαστών του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών. Μια υπόθεση που έχει καταγραφεί ως η πλέον αριστοτεχνική κομπίνα των τελευταίων δεκαετιών, με τελικό αποτέλεσμα την καταλήστευση των κόπων μιας ζωής εκατοντάδων χιλιάδων νεοελλήνων. Στο εδώλιο για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου και αντιμέτωποι με βαριά κακουργήματα κάθονται συνολικά 49 άτομα που αντιμετωπίζουν κατά περίσταση αδικήματα όπως «απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υπεξαίρεση και παραβίαση χρηματιστηριακής νομοθεσίας» καθώς και «άμεση συνέργεια» στα προηγούμενα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη δίκη που εισέρχεται πλέον στο στάδιο των αγορεύσεων των συνηγόρων δεν παρίσταται πολιτική αγωγή. Το δικαστήριο δεν επέτρεψε ούτε στον Κωνσταντίνο Αβραμίδη να παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων, αν και κατέθεσε σχετικό αίτημα, ως εξαπατηθείς. Οι «49 » φέρονται ως οι μόνοι «ενορχηστρωτές» των όσων έλαβαν χώρα στον «ναό του χρήματος» το 1999, οι οποίοι με αρωγό πολιτικές, οικονομικές, αλλά και δημοσιογραφικές «δυνάμεις» που διαφήμιζαν το «σύγχρονο όνειρο», κατάφεραν –κατά την κατηγορία– να εξαπατήσουν το ευρύ επενδυτικό κοινό, δημιουργώντας τότε παραπλανητική εικόνα για την πορεία των μετοχών, την τιμή και την εμπορευσιμότητα τους. Και αυτό γιατί οι όποιες πολιτικές ευθύνες δεν εντοπίστηκαν ποτέ, παρά τις δημόσιες δηλώσεις κορυφαίων τότε υπουργών της κυβέρνησης Σημίτη για στήριξη του χρηματιστηριακού δείκτη και για μελλοντική θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι βαριά ονόματα του επιχειρηματικού και οικονομικού γίγνεσθαι, όπως οι Παναγιώτης Κονταλέξης, χρηματιστής, Γεώργιος Μπατατούδης, μέτοχος της Ιντερσάτ, Παναγιώτης Πανούσης, μέτοχος της Αττικάτ, Κωνσταντίνος Στέγγος της Τεχνικής Ολυμπιακής, Δημήτριος Ράνιος, χρηματιστής, Ηλίας Μπογδάνος της Active Επενδυτικής, κ.ά.
Μα δεν τελειώνει εδώ η είδηση που να διαβάσετε και τα παρακάτω
Ποινές –σοκ για κορυφαίους επιχειρηματίες ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στη δική για την υπόθεση των μετοχών –φούσκα που ολοκληρώνεται μετά από διαδικασία 7 ολόκληρων μηνών. Ορισμένοι μάλιστα από τους κατηγορούμενους σε ένα κακόγουστο ρεσιτάλ εμφανίσθηκαν ως άποροι μικρό – συνταξιούχοι ή εγγεγραμμένοι στις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ. Υπάρχει και άπορος ο οποίος έχει ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάρο και μετακινείται μόνο με…. Το προσωπικό του ελικόπτερο.
Κύριε Ελέησον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Δημοσιογράφοι

Κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν εξελιχθεί σε «Ψευτοθόδωρους», όπως πολύ εύστοχα τους αποκαλούσε η «…

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δημοσιογράφος με εσπερινή ραδιοφωνική εκπομπή (20:00-22:00) που το όνομά του σε παραπέμπει να …