• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • 36 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν κάνναβη. Πρωτοπόροι, Νεωτεριστές ,Άξιοι.

36 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν κάνναβη. Πρωτοπόροι, Νεωτεριστές ,Άξιοι.625 5D25A182 5461 CF4D 64CC B7CBEF108A5B36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης-Επικεφαλής των βουλευτών ο Μ. Μπαλαούρας
Μεταξύ άλλων, οι 36 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος παραθέτουν ως παράδειγμα άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπου έχει νομιμοποιηθεί η ιατρική εφαρμογή της κάνναβης, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αγγλία και η Ιταλία.
Τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους και την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για το ζήτημα ζητούν, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ερωτώντες βουλευτές επικαλούνται αιτήματα ελληνικών συλλόγων ασθενών, οι οποίοι αιτούνται την επικαιροποίηση παλαιότερων νόμων, ώστε να είναι δυνατή η συνταγογράφηση σκευασμάτων που εμπεριέχουν THC και να μπορούν να προμηθευτούν κάνναβη για ιατρική χρήση σε όλες τις μορφές από την πηγή που θα επιλέγουν οι ίδιοι με πλήρη κάλυψη από τα Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ερωτούν σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο υπουργός για την έναρξη διαλόγου σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο, καθώς και αν είναι διατεθειμένος να νομιμοποιήσει την εν ��όγω χρήση και με ποιο χρονοδιάγραμμα. Προς ενίσχυση των επιχειρημάτων τους, οι 36 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος παραθέτουν ως παράδειγμα άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπου έχει νομιμοποιηθεί η ιατρική εφαρμογή της κάνναβης, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αγγλία και η Ιταλία.
Παρουσιάζουν ακόμα στοιχεία για το Ισραήλ, όπου εταιρείες με αποκλειστική άδεια παράγουν ετησίως τόνους για 22.000 εγγεγραμμένους ασθενείς και εξαγωγές σε άλλα κράτη. «Τα οικονομικά οφέλη από την καλλιέργεια εντός της χώρας μας της κάνναβης για ιατρική/θεραπευτική και ερευνητική χρήση θα είναι πολλαπλά (αναζωογόνηση της αγροτικής μας οικονομίας και της μεταποίησης, επανέναρξη εξαγωγών προϊόντων κάνναβης ύστερα από πολλές δεκαετίες παύσης, ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων που θα γλυτώσουν την επιβάρυνση από τα ακριβά συνταγογραφούμενα προϊόντα της φαρμακοβιομηχανίας)», σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές.
Σημειώνεται ότι της σημερινής ερώτησης με επικεφαλής τον Μάκη Μπαλαούρα, είχε προηγηθεί ανάλογη τον περασμένο Φεβρουάριο για τη νομιμοποίηση της παραγωγής, μεταποίησης και αξιοποίησης της βιομηχανικής κάνναβης, που είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που επέτρεψε τις πρώτες καλλιέργειες βιομηχανικής κάνναβης και το Φθινόπωρο θα υπάρξει η πρώτη συγκομιδή.https://www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.631