Skip to main content

Danforth – Πορεία και επιμνημόσυνη δέηση – Μέγας απών το Ελληνικό κράτος

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252F2018 07 27 5 28 02
%25CE%25B6%25CE%25B6Τελικά το Greektown BIA με τις πρωτοβουλίες του Προέδρου του κ. Ντίνου Βοϊδονικόλα, μπορεί και κάνει
θαύματα. Κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε μόλις 3 ημέρες πάνω από 30.000 κόσμου (κάθε φυλής που ζει εδώ), σε μια πορεία και επιμνημόσυνη δέηση στη Ντάνφορθ, για τα θύματα της Κυριακής.

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΠΩΝ, όπως πάντα, το ελληνικό κράτος.
Πάντα ανύπαρκτο όταν το χρειάζεσαι, ή το πολύ πολύ να το δείς από καμιά φορά να σε παρακολουθεί κρυφά από κάποια γωνιά ή και ανακατεμένο με το πλήθος, αλλά πάντα …”ανεπίσημα”.

Απών ο κ. Πρέσβης. Παρών μεν ο κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, αλλά ως απλός πολίτης, δίχως την ιδιότητα του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Τορόντο.
Άφαντος ο Μητροπολίτης του Καναδά, διότι είχε λέει άλλες, πιό σοβαρές “υποχρεώσεις”. Και οι τρείς λοιπόν, αρνήθηκαν την πρόσκληση του Προέδρου του Greektown BIA κ. Ντίνου Βοϊδονικόλα. Την αγνόησαν επιδεικτικά, όπως αγνόησαν και κάθε εκδήλωση του Greektown BIA.

Εύγε! Να σας βαρέσουμε παλαμάκια τώρα, ή να αφήσουμε πρώτα να γίνουν τζάκποτ και χειροκροτάμε μετά;


2018 07 27 5 28 02
Δεν αγνόησαν όμως την πρόσκληση του Προέδρου του Greektown BIA οι επίσημοι του Καναδά, μιας και στην εκδήλωση αυτή, παραβρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες της όλης χώρας και της επαρχίας του Οντάριο, όπως η The Honourable Elizabeth Dowdeswell, Liutenant Governor of Canada, ο πρόσφατα εκλεγείς Πρωθυπουργός του Οντάριο Doug Ford, ο Δήμαρχος του Τορόντο John Tory, η ηγεσία της αστυνομίας του Οντάριο, ο Δήμαρχος του Markham, Frank Scarpitti, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, όπως η κυρίες Μαίρη Φραγγεδάκη και Paula Fletcher, Πρέσβεις και Γενικοί Πρόξενοι άλλων κρατών, ο Πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας κ. Αντώνης Αρτεμάκης και πλήθη κόσμου από κάθε εθνικότητα.


Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Τορόντο, ναι μεν ήταν εκεί, αλλά δεν ήρθε επίσημα, ως Γενικός Πρόξενος εκπροσωπώντας την χώρα μας, μα ανακατεύτηκε ανάμεσα στο πλήθος “ως απλός πολίτης”. Ντρέπεται για τον τίτλο του μήπως;
Ο μητροπολίτης -απορώ- γιατί δεν ήρθε; Ποιά η δικαιολογία του; Ο πνευματικός πατέρας των Ορθοδόξων Ελλήνων του Καναδά να λάμπει δια της απουσίας του, προφασιζόμενος ότι έχει “άλλες υποχρεώσεις”; Ο πολυεκατομμυριούχος “άγιος” της εκκλησίας μας που ξέρει μόνο την παραβολή του πλουσίου να επαναλαμβάνει, πηγαίνει μόνον εκεί που έχει να λαβαίνει χρήμα; ή ήταν κάτι “άλλο”;Και μην προφασιστεί ότι η αιτία ήταν δήθεν πως θα παρευρίσκοντο “κι άλλοι κληρικοί άλλων θρησκειών και δεν ήθελε να συλλειτουργήσει μαζί τους”, γιατί ο προϊστάμενός του, ο Πατριάρχης στο Φανάρι, μια χαρά συλλειτούργησε με αντιπροσώπους όλων των άλλων θρησκειών, οπότε, ας τα πει αλλού αυτά.
Και δεν είναι μόνον αυτό. Σύμφωνα με αδιάψευστες πληροφορίες μας, ο Πρόεδρος του Greektown BIA, ο κ. Ντίνος Βοϊδονικόλας είχε ασκήσει προσωπικά Βέτο, ζητώντας να είναι ο Αρχιεπίσκοπος της ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας στον Καναδά κ.κ. Σωτήριος, “ως ο μόνος θρησκευτικός ομιλητής και αυτός που θα τελέσει την επιμνημόσυνη δέηση”, και το αίτημά του έγινε δεκτό. Μόνο που ο …«άγιος» την έκανε με ελαφρά.Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος είναι άγιος. Δεν έχει κανένα “βάρος”.. Ούτε καν ο λόγος του, ούτε ως προσωπικότητα. Εξαϋλώνεται μπροστά στα μάτια σου.
Από ότι γνωρίζουμε οι παροικούντες στο Τορόντο, ο κ. Ντίνος Βοϊδονικόλας, είναι αναμφισβήτητα ο μόνος Πρόεδρος παροικιακού Οργανισμού που επί σειρά ετών έχει προσφέρει αξιόλογες υπηρεσίες και ενίσχυσε οικονομικά όπου υπήρχε άμεση ανάγκη, και βοήθησε άπειρες φορές με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό «ένθεν και κείθεν», στηρίζοντας νοσοκομεία, ελληνική Κοινότητα, φιλανθρωπικούς Οργανισμούς, γηροκομεία και η λίστα δεν έχει τέλος.Είναι ο μόνος καταξιωμένος Πρόεδρος στην ιστορία του Greektown BIA, ο οποίος ανέβασε τον Οργανισμό στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, με κάθετη ανοδική πορεία κάθε χρόνο.
Κύριοι… «για άλλη μια φορά κληθήκατε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και για άλλη μια φορά αποτύχατε οικτρά. Και ο κόσμος τα παρατηρεί όλα αυτά και σας κρίνει. Πολεμάτε με μένος το Greektown BIA, το παρατηρούμε χρόνια τώρα, δεν είναι τωρινό φαινόμενο και δεν κρύβεται. Αγνοώντας και πολεμώντας έναν ελληνικό Οργανισμό, σε μια προσπάθεια να υποβιβάσετε και να απαξιώσετε το Greektown BIA, απαξιώνετε και πολεμάτε όλο τον ελληνισμό, διότι και το Greektown BIA, κομμάτι του ελληνισμού είναι. Στον εδώ ελληνισμό ανήκει, γι αυτόν δημιουργήθηκε και αυτός ωφελείται. Δεν ανήκει σε καμία ελληνική κυβέρνηση και σε κανένα ελλαδικό Υπουργείο».Τα καμώματά σας και τα παιχνίδια σας με τον ελληνισμό, μόνο οργή προκαλούν.Αν αυτό που επιθυμείτε, είναι να εξοργίσετε τον ελληνισμό, τότε είστε σε καλό δρόμο, συνεχίστε έτσι.
σ.σ. Αληθεύει ότι, «κατόπιν εντολής (non paper σίγουρα) του Υπ.Εξωτερικών, η Πρεσβεία, το Προξενείο και μητρόπολη, έχουν λάβει ρητή εντολή να μην έχουν σχέση με το Greektown ΒΙΑ και να απέχουν από κάθε του εκδήλωση;»Διότι κάποιοι “αξιωματούχοι”, έτσι διαδίδουν. Θα μαθευτεί σίγουρα μια μέρα!
Ρωτάμε, γιατί μας ενδιαφέρει και άμεσα μάλιστα. Διότι διαλύσατε την Ελλάδα.Αναρωτιόμαστε λοιπόν, “μήπως βαλθήκατε να διαλύσετε και τον ελληνισμό της διασποράς;” Γιατί, όπου πατεί το πόδι σας, ακολουθεί γενική διάλυση.
….Η συνέχεια, λίαν συντόμως!!
Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης