Skip to main content

QUO VADIS Αλέξη και με ποιους;

%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25BD

«Ολοι έχουμε ευθύνες .Οι Ευρωπαίοι περισσότερες,αλλά και εμείς που κυβερνήσαμε…» Τάδε έφη Κώστας Καραμαναλής πριν λίγο σε «διάγγελμα» το οποίο θα δημοσιεύσουμε στο τέλος
ολόκληρο.Ο Κώστας Καραμανλής θα ήθελε να πει «Και οι ευρωπαίοι και εμείς κολυμπήσαμε μέσα στη διαφθορά όταν κυβερνήσαμε».
Να θυμίσουμε ότι είναι ο πρωθυπουργός,ο οποίος εξήγγειλε ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ επιτροπή για τη ΖΗΜΕΝΣ και ύστερα διόρισε υπουργό οικονομικών τον βιομήχανο Γιάννη Παπαθανασίου,ο οποίος είχε δυο βίλες σε οικόπεδο της …»Ντόϊτσε Τέλεκομ»(μέσω ΟΤΕ ντε…) στην Πεντέλη-Παλήνη και τις νοίκιασε στο αφεντικό της ΖΗΜΕΝΣ και της γερμανικής ΑΛΝΤΙ που ΞΕΠΛΕΝΕ ψρήματα στα ελληνικά πλυντήρια χρηματοδοτώντας ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Πολιτικά κόμματα.
Δεν θα μας προβλήματιζε ο Κώστας Καραμανλής σχεδόν καθόλου καθώς στα χρόνια της παντοδυναμίας του ανέδειξε σε μεγάλο ΝΟΥΜΕΡΟ επικοινωνίας τον απόφοιτο δημοτικού Τάκαρο μέσω του Λυκειακού και αργότερα απόφοιτου του Ανοιχτού Θόδωρου,τα έκανε ,όπως τα έκανε ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ και τον Ερυθρό Σταυρό κλπ.Μας προβληματίζει η πλευρά του πρωθυπουργού.Ανθρωποι που ήταν σε κάθε εκδήλωση μαζί του μέχρι τον Απρίλιο τώρα είναι απέναντι…
Πιο πολύ μας προβληματίζει πολύ-πολύ σοβαρά ο διάσημος συγγραφέας Μάρκ Μαζάουερ,ένθερμος υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα μέχρι πριν λίγες ημέρες.Με ένα άρθρο του ΣΗΜΕΡΑ(δημοσιεύεται και στην Καθημερινή) ο Μαζάουερ όχι μόνο αδειάζει τον κ.Τσίπρα στο θέμα του δημοψηφίσματος και της πολιτικής του ,αλλά θεωρεί ότι την ώρα που λέει ότι «θα μείνουμε στο ευρώ» ,έχει σχέδια μετάβασης άμεσα στη δραχμή.Αυτό είναι διαφοροποιεί τελείως την πραγματικότητα και ρποβληματίζει ως προς την πορεία και της χώρας και της οικονομίας.
Ναι μεν «στην πολιτική γίνονται πράγματα που δεν λέγονται και δεν γίνονται πράγματα που λέγονται»,αλλά απο αυτό το σημείο μέχτι της πλήρους μυστικοπάθειας και του διορισμού υπουργού που έκανε τον συντονιστή σε ύμνους προς την χούντα των συνταγματαρχών υπάρχει τεράστια διαφορά…
Για ποιό λόγο «αδειασε» τον κ.τσίπρα,ένας εκ των θερμότερων υποστηρικτών του διεθνώς;
Διαβάστε το άρθρο του Μαζάουερ [εδώ] και βγάλτε συμπεράσματα:
Διαβάστε και το διάγγελμα Καραμανλή:
Ελληνίδες, Έλληνες,
Έρχονται κάποιες στιγμές στις οποίες διακυβεύονται πάρα πολλά, μέσα σε λίγες μέρες. Όποτε τέτοιες ιστορικές προκλήσεις τις αντιμετωπίσαμε με ομοψυχία και ψυχραιμία, επιτύχαμε ως Έθνος. Αντίθετα, όποτε πρυτάνευσε η απερισκεψία και ο διχασμός υποστήκαμε συμφορές. Η πρόσφατη ιστορία μας του 20ου αιώνα περιέχει επαρκή παραδείγματα και των δύο εκδοχών.
Μία τέτοια ιστορική πρόκληση αντιμετωπίζουμε σήμερα. Και η έκβαση της θα εξαρτηθεί από την δική μας επιλογή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμφίβολα, έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της. Και, προφανώς, οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Βεβαίως, λάθη κάναμε και εμείς. Και οι οδυνηρές συνέπειες αυτών των λαθών έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες μας. Όμως, η πραγματικότητα αυτή δεν μεταβάλλει τη ζωτική ανάγκη της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, ακόμη περισσότερο, στο σκληρό πυρ��να της Ευρώπης.Η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, αφού τυχόν έξοδός μας από αυτήν θα συνεπαγόταν αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, πρωτίστως από τους πιο αδύναμους. Επιβάλλεται, πάνω από όλα, για λόγους εθνικούς.Όποιος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη και ασταθή γειτονιά του κόσμου, όπως όλοι εμείς οι Έλληνες, ξέρει από μικρό παιδί ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας.
Μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας, όχι γιατί έχω οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη. Το τελευταίο που επιθυμώ είναι να εμπλακώ σε κομματικούς ανταγωνισμούς και διαμάχες. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια.Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανέναν τρόπο. Όσοι, καλοπροαίρετα, νομίζουν ότι ψηφίζοντας ‘’όχι’’ την Κυριακή ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Και σφάλλουν σοβαρά. Διότι η επικράτηση του ‘’όχι’’ θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο.Πιστεύω βαθειά ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης. Και αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε αποφασιστικά.Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Με σύνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνιμα, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων.
Πρώτη παρέμβαση την περασμένη εβδομάδαΟ πρώην πρωθυπουργός ο οποίος από την Κυριακή έσπευσε να μιλήσει για «άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης και εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες» τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει γίνει αποδέκτης ισχυρών πιέσεων για νέα παρέμβαση προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα στην Ελλάδα αλ��ά και ένας εθνικός διχασμός.Ανακοίνωση για το θέμα του δημοψηφίσματος εξέδωσε και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής.
«Ο
Κωνσταντίνος
 Καραμανλής
 ενέταξε
 την
 Ελλάδα
 στην
 Ευρώπη
 πριν
 από
 36
 χρόνια
 διότι
 αυτό απαιτούσε
- και
 εξακολουθεί
 να
 απαιτεί
 – το
 συμφέρον
 της
 χώρας
 και 
του 
ελληνικού
 λαού.
»Η
 Ελλάδα
μόνο
 ως
 πλήρες
 και
 ισότιμο
 μέλος
 μιας
 Ενωμένης
 Ευρώπης
 μπορεί
 να
 έχει
 οικονομική ανάπτυξη,
 ομαλό
 δημοκρατικό
 βίο
 και
 εξωτερική
 ασφάλεια.
 Αυτά
 δηλαδή
 που 
δεν 
είχε
 ποτέ
 στο
 παρελθόν.
»Γι’
 αυτό
 και
 η
 μεγάλη
 πλειοψηφία
 του
 ελληνικού
 λαού
 και
 των
 πολιτικών
 δυνάμεων
 που
 τον
 εκπροσωπούν
 έχει
 υιοθετήσει
 πλήρως
 αυτή
 την
 επιλογή
 του
 Κ.
 Καραμανλή.
»Βέβαια,
 η
 μεγάλη
 κρίση
 των
 τελευταίων
 ετών
 έχει
 οδυνηρές
 συνέπειες
 για
 όλους
 σχεδόν
 τους
 Έλληνες 
και
 τις
 Ελληνίδες
 και
 ιδίως
 για 
τους
 νέους.
»Έχει
 όμως
 πλέον
 αποδειχτεί
 ότι
 μόνο
 μέσα
 από
 την
 Ευρωπαϊκή
 Ένωση
 μπορούμε
 να 
ξεπεράσουμε
 τη 
μεγάλη 
αυτή
 κρίση.
»Από
 πουθενά
 αλλού
 δεν
 μπορούμε
 να
 έχουμε
 ούτε
 βοήθεια,
 ούτε
 υποστήριξη,
 ούτε
 ελπίδα.
»Σήμερα 
όμως, 
όλα
 αυτά 
απειλούνται.
»Σήμερα, είτε ηθελημένα, είτε άθελα, είτε σκόπιμα, είτε από λάθος, αμφισβητείται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και υπονομεύεται η ένταξή μας στην Ευρωζώνη.


»Εάν
 όμως
 σήμερα,
 μέσα
 στην
 Ευρώπη,
 αντιμετωπίζουμε
 μια
 κρίση,
 έξω
 από
 την
 Ευρώπη
 δεν 
υπάρχει
 παρά
 η 
απόλυτη
 καταστροφή. »
Είναι
 στο
 χέρι
 της
 κάθε
 Ελληνίδας
 και
 του
 κάθε
 Έλληνα
 να
 αποτρέψει
 με
 την
 ψήφο
 του
 την προσεχή
 Κυριακή
 αυτήν
 την
 καταστροφή
 και
 να
 εξασφαλίσει
 το
 μέλλον
 της
 χώρας
 μέσα
 στην
 Ευρώπη». Του Γιάννη Ντάσκα
Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης