Skip to main content

Ανοιχτή επιστολή στον Ούνο Michael Wolffsohn



Προσβλητικό άρθρο Γερμανού καθηγητή, ο οποίος αποκαλεί ηλίθιους τους Έλληνες, δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Ο καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και αρθρογράφος… της εφημερίδας, Michael Wolffsohn, διατυπώνει το ερώτημα «Δημαγωγός ο Τσίπρας ή ο λαός είναι ηλίθιος;» για να δώσει ο ίδιος την απάντηση «Ο λαός είναι ηλίθιος». Κύριε καθηγητά..
Κάποιος που δεν ξέρει πότε γίνεται γελοίος, όπως εσύ είναι πιο ευτυχισμένος από κάποιον που το ξέρει. Θεωρώ ότι το να έχεις απόψεις και έχεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφεύγεις να σκέφτεσαι. Ένας λεκτικός χαρακτηρισμός είναι το πιο γνήσιο πιστοποιητικό ανικανότητας και εσύ αυτό αποδεικνύεις όταν λες έναν λαό ηλίθιο. Βέβαια μεγάλωσες σε ένα περιβάλλον που οι αφηγήσεις ήταν πόσα εκατομμύρια πέθαναν στα..
στρατόπεδα συγκεντρώσεως και πόσα χρυσά δακτυλίδια δόντια και αλλά αντικείμενα αρπάξατε έχεις λοιπόν ελαφρυντικό που εκφράζεσαι έτσι ,πώς να έχει κάποιος απαιτήσεις από ένα απόγονο ωμοφάγων βάρβαρων κτηνοβατών .Φέρεις τον τίτλο του καθηγητή της ιστορίας αλλά ανιστόρητος είσαι όπως εκφράζεσαι , ευκαιρίας δοθείσης όμως θα αναφερθώ σε έναν Γερμανό φιλόσοφο τον Γκαίτε ο οποίος δεν εκθείαζε μόνον τους αρχαίους Έλληνες και το πνεύμα τους(όπως και όλοι οι φιλόσοφοι) αλλά και τους σύγχρονους Έλληνες όταν έγραφε τόμους ολόκληρους για τα ήθη τους και ιδιαίτερα για τα ταφικά τους έθιμα τα μοιρολόγια τους και τα τραγούδια των αντρειωμένων. Εμείς οι Έλληνες ψηφίσαμε και δεν είναι η πρώτη φορά που λέμε όχι και δεν χρειαζόμεθα ασκήσεις επί χάρτου για να πάρουμε αποφάσεις κατά των εχθρών μας. Στην φωτιά πέφτουμε μόνοι μας. Εσείς οι δειλοί τι θα κάνετε;;;;

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης