Skip to main content

«Αντιεξουσιαστές στην εξουσία» και άλλες ηλιθιότητες από επίσημα χείλη.



«Δεν συμβιβαστήκαμε. Κάναμε έναν συμβιβασμό, αλλά δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι.» Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το αποτέλεσμα της περιβόητης διαπραγμάτευσης της τρίτης μνημονιακής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Να αποδείξουμε ότι υπάρχουν λαοί που συνθηκολογούν αλλά δεν παραδίνονται.» Παναγιώτης (Πάνος) Καμμένος, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του προαναφερομένου, για το ίδιο θέμα.
«Δεν υπάρχουν άνεργοι, αλλά μη οικονομικά ενεργοί.» Γιώργος Βαρεμένος, ως βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας επί κυβερνήσεως των δύο..πρώτων.

«Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία.» Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, μιλώντας στους κηπουργούς του με την ευκαιρία ανασχηματισμού τής πρώτης μνημονιακής κυβέρνησης.
«Ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν ξεκινά με το “Σε γνωρίζω από την κόψη / του σπαθιού την τρομερή”, μια εικόνα πολύ πιο εφιαλτική από τις κουκούλες, τα μολότοφ και τα γκαζάκια». Αλέκος Αλαβάνος, ως πρόεδρος Ελληνικού Κόμματος, σχετικά με την Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.
Αν μετά τα παραπάνω αισθάνεστε οργισμένοι («αυτοί μας κυβερνούν»), θα σας αποδείξω ότι δεν είμαστε μόνοι (αν αυτό μπορεί να σας ανακουφίσει):
«Τα πράγματα είναι πιο πολύ όπως τώρα, απ’ όσο ήταν ποτέ.»Τζέραλντ Φόρντ, ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, με άγνωστη αφορμή.
«Οι βόμβες στοχεύουν αποκλειστικά στρατιωτικούς στόχους. Δυστυχώς ορισμένοι πολίτες περιφέρονται γύρω από τους στόχους αυτούς.» Ντουάιτ Αιζενχάουερ, πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, σχετικά με τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Βιετνάμ.
«Όλο γράφετε για βομβαρδισμούς, βομβαρδισμούς, βομβαρδισμούς. Δεν είναι βομβαρδισμοί, είναι υποστήριξη από αέρος.» Σμήναρχος Ντέιβιντ Όπφερ, στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Καμπότζη, διαμαρτυρόμενος στους ομοεθνείς του δημοσιογράφους για την κάλυψη του ίδιου πολέμου.
«Δεν είναι συνηθισμένος πόλεμος. Πρέπει να ξεχάσουμε τις ευγένειες.» Συνταγματάρχης Ρόμπερτ Κουμπ, επικεφαλής των ενόρκων τού στρατοδικείου, στη δίκη για τη σφαγή στο Μάι Λάι κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.
«Χωρίς λογοκρισία, μπορεί να επικρατήσει τρομερή σύγχυση στο κοινό.» Στρατηγός Γουίλιαμ Γουεστμόρλαντ, υπεραμυνόμενος της λογοκρισίας κατά τη διάρκεια πολέμου.
Πηγές: Για τα Ελληνικά παραδείγματα ανοησιών η σύγχρονη ελληνική, έντυπη και διαδικτυακή αρθρογραφία. Για τα διεθνή παραδείγματα το βιβλίο «Τα 776 πιο ηλίθια πράγματα που ειπώθηκαν ποτέ» («The 776 Stupidest Things Ever Said») των εκδόσεων Broadway Books, Νέα Υόρκη 2001 (Αγοράστε το οπωσδήποτε. Είναι πάμφθηνο, είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή. Συμπυκνωμένη βλακεία για άφθονο γέλιο, αλλά και προβληματισμό).πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης