Skip to main content

Μπροστά στο ρατσισμό των Γάλλων οι Έλληνες είναι αρνάκια.

Γαλλία: Κηδεύτηκε το βρέφος Ρομά-σύμβολο των κοινωνικών διακρίσεων

Μας κατηγορούν, μας καταδικάζουν, άλλο ένα ψέμα καταρρίπτεται. Μπορεί να καταδικάζει την Ελλάδα το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όμως η Ευρώπη είναι καζάνι που βράζει. Στην Γερμανία έχουμε αντι-μουσουλμανικές πορείες και στην Γαλλία άρνηση ταφής βρέφους.
Tο βρέφος της μειονότητας των Ρομά, το οποίο…
πέθανε στα τέλη Δεκεμβρίου και η δημοτική αρχή μιας κοινότητας στα προάστια του Παρισιού αρνήθηκε να κηδέψει, ετάφη σήμερα σε μία γειτονική πόλη, την ώρα που ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συμμερίστηκε την αγανάκτηση που προκάλεσε η υπόθεση αυτή. Μέχρι και η Μαρί Λεπέν αγανάκτησε και διαμαρτυρήθηκε για την ενέργεια του δημάρχου.

Η ταφή του μικρού λευκού φέρετρου με τη σορό του βρέφους πραγματοποιήθηκε στο νεκροταφείο του Βισού που βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το Σαμπλάν όπου διαμένει η οικογένεια του παιδιού, έπειτα από μια θρησκευτική τελετή σε μια καθολική εκκλησία στην οποία παρέστησαν περίπου 100 άνθρωποι.

Έρευνα και αντιδράσεις

Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας για «διακρίσεις» προκειμένου να «καθοριστούν οι συνθήκες κατά τις οποίες η οικογένεια ήρθε αντιμέτωπη με την άρνηση (των αρχών) να ταφεί» το παιδί, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Εβρί Ερίκ Λαλμάν σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Πολλά στελέχη πολιτικών κομμάτων εξέφρασαν την οργή τους—με τελευταία τη Μαρίν Λεπέν, την πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, που κατήγγειλε σήμερα την «έλλειψη ανθρωπιάς»

Η μικρή Μαρία Φραντσέσκα, ηλικίας 2,5 μηνών, απεβίωσε από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου σε μία παραγκούπολη όπου ζούσε με την οικογένειά της στο Σαντράν περιμετρικά των διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου Ορλί.

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε στο νοσοκομείο του Κορμπέιγ, όπου διακομίσθηκε. Το γραφείο τελετών που ανέλαβε την κηδεία της βρέθηκε αντιμέτωπο με την άρνηση του συντηρητικού δημάρχου του Σαμπλάν, του Κριστιάν Λεκλέρκ, να παραχωρήσει μια θέση στο κοιμητήριο της πόλης.

Οι γονείς του κοριτσιού, που κατάγονται από τη Ρουμανία, μένουν εδώ και 8 χρόνια στη Γαλλία.

Έχουν επίσης 2 γιους, ηλικίας 5 και 9 ετών, που πηγαίνουν σχολείο στο Σαμπλάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης