Skip to main content

Οι χήροι-ες θα θάβονται ζωντανοί μετά των εκλιπόντων.



Για όσες συντάξεις χηρείας εκδίδονται από τις 12 Μαΐου και έπειτα ισχύον αυστηρότερες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα τίθεται όριο ηλικίας τα 55 έτη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ναι μεν οι χήρες και οι χήροι άνω των 55 ετών θα παίρνουν δια βίου σύνταξη, αλλά για όσους είναι κάτω των 55 ετών θεσπίζεται διαφορετικό καθεστώς.
Εφόσον είναι 52 ετών, θα λάβει τη σύνταξη χηρείας για 3 χρόνια, ως τα 55, στη συνέχεια θα σταματήσει να τη λαμβάνει και θα την πάρει ξανά όταν θα φθάσει τα 67 έτη. Αν, όμως, ο χήρος ή η χήρα είναι κάτω των 52 ετών, θα εισπράττει τη σύνταξη για τρία χρόνια, με επιπλέον διετή επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση ανεργίας) εκτός αν είναι μητέρες ανηλίκων οπότε θα τη λαμβάνουν μέχρι να ενηλικιωθεί το παιδί ή μέχρι να αποφοιτήσει (24 ετών) .
Όσον αφορά τις συντάξεις χηρεία διαζευγμένων, αυτές πλέον θα εξαρτώνται από τη διάρκεια του γάμου η οποία θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 5 ετών, αλλά και τη διαφορά ηλικίας μεταξύ των συζύγων. Αν η διαφορά ηλικίας είναι μεγαλύτερη των 10 ετών, τότε η σύνταξη του επιζώντος συζύγου θα κόβεται αναλόγως.
Με το 2021 που θα έρθει και η ανάπτυξη θα αλλάξει ξανά το καθεστώς των συντάξεων. Η πρόταση των Θεσμών είναι η ταφή και των χήρων μαζί με τους θανόντες αφού ους ο Θεός συνέζευξε ούτε θάνατος μη χωριζέτο. Θα εξαιρούνται όσοι έχουν ανήλικά τέκνα και όσοι πάρουν όρκο ότι αρνούνται κάθε σύνταξη- ακόμα και την δικιά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης