Skip to main content

Τα γιουβαρλάκια ήταν καλά



Ο διασημότερος Γάλλος μάγειρας της εποχής του ο Μαρί- Αντουάν Καρέμ ήταν ένα από τα 24 παιδιά μία ζητιάνας και 34 ετών είχε φθάσει να μαγειρεύει για αυτοκράτορες και βασιλιάδες, για τον τσάρο Αλέξανδρο και για τον πρίγκηπα της
Ουαλίας. Στην Συνδιάσκεψη της Βιέννης ήταν υπεύθυνος διατροφής των ηγεμόνων και των διπλωματών, και έγινε τελικά προσωπικός μάγειρας του βαρόνου φον Ρότσιλντ. Το πεντάτομο έργο του Η Τέχνη της Γαλλικής Κουζίνας (1833) αποτέλεσε έργο αναφοράς για τουλάχιστον έναν αιώνα. Ο Καρέμ που χαρακτηρίστηκε <<Βασιλιάς των Σεφ και Σεφ των Βασιλεών>> πέθανε μέσα στην κουζίνα του παρακολουθώντας τι μαγείρευαν οι μαθητές του:<< Αυτά τα γιουβαρλάκια είναι καλά, αλλά χαμηλώστε την φωτιά. Και να κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα>> Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης