Skip to main content

1941-2017 ομοιότητες

Η Ελλάδα το 1941 ήταν κατεχόμενη χώρα η οποία διαμελίστηκε σε τέσσερις κατακτητές: Γερμανούς, Ιταλούς, Βούλγαρους και Αλβανούς που αριθμούσαν 860.000 στρατιώτες και αξιωματικούς. Επίσης η Ελλάδα συντηρούσε το επίλεκτο
σώμα του Ρόμελ στην Λιβύη. Ό,τι προϊόν παρήγαγε η Ελλάδα, φαγώσιμο και μη το έπαιρναν. Μας πήρανε το 51% όλων των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων. Χρυσό δεν βρήκαν ποτέ αφού τον είχε πάρει το «σκυλολόι» του βασιλιά στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο έλιωσαν όλα τα κέρματα: Πήρανε 19 τόνους ασημιού, 53 τόνους χαλκού, 19 τόνους ψευδάργυρου και 19 τόνους νικελίου δίνοντάς μας ως αντίτιμο 104 χρυσές λίρες!! Επίσης μας κατακρατούσαν το 10% της αγροτικής παραγωγής ενώ είχαμε και τις γνωστές επιτάξεις. Δηλαδή σου έπαιρνε το σπίτι ένας διοικητής και σου δίνε ένα εγγυητικό χαρτί για να αποζημιωθείς μεταπολεμικά.
Τα αρχαία μας; Γίνονταν αρχαιολογικές ανασκαφές χωρίς παρουσία ελλήνων αρχαιολόγων ενώ για την απλή κατασκευή ενός οχυρωματικού έργου μπορεί να εντόπιζαν αρχαία ευρήματα τα οποία έπαιρναν. Ενδεικτικά ο στρατάρχης Λιστ πήρε μια αρχαία κεφαλή μαζί του στη Γερμανία.
70 χρόνια μετά βλέπουμε ότι οι Γερμανο-Ιταλοί μας έχουν κατακερματίσει για άλλη μία φορά. Οι ΔΕΚΟ είναι σχεδόν όλες γερμανικές. Οι Ιταλοί αγόρασαν τους σιδηροδρόμους για 40.000.000, λιγότερα από όσο έχει ένα πλοίο που μόλις έχει βγει από το ναυπηγείο.. Οι Αλβανοί απαιτούν και στο ρόλο των Βουλγάρων σήμερα έχουμε τους Τούρκους που δεν θα αρκεστούν στην βόρειο Ελλάδα αλλά θέλουν και τα νησιά του Αιγαίου.
Οι πολιτικοί της Ελλάδας αναλώνονται σε ομιλίες, παραστάσεις και εκδρομές σαν πολιτιστικός σύλλογος στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Αυτό όμως που χρειάζεται η χώρα είναι μία στιβαρή στάση εδραιωμένη όχι μόνο από τον λαό αλλά και από τους ίδιους. Να θυμίσω ότι η συνθήκη της Χάγης του 1907 αναφέρει ρητά ότι ένας κατεχόμενος λαός συντηρεί τον κατακτητή μόνο εάν δύναται κάτι που ξέχασαν οι πολιτικοί μας και οι παρατρεχάμενοι τεχνοκράτες σύμβουλοί τους.
Γενικά καλά κρασιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης