Skip to main content

Επάγγελμα βουλευτής απατεώνισσα .%25CE%25B1%25CF%25832121Ήταν επί 11 χρόνια βουλευτής με βιογραφικό… «μαϊμού» – Ούτε ένας τίτλος σπουδών δεν ήταν αυθεντικός.
Αποκύημα φαντασίας αποδείχθηκαν το απολυτήριο λυκείου και οι νομικές σπουδές που δήλωνε στο βιογραφικό της η πρώην πια βουλευτής των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Πέτρα Χιντς.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η Πέτρα Χιντς είχε τη φήμη της αποφασιστικής και αυστηρής εκπροσώπου του λαού στο γερμανικό κοινοβούλιο. Λέγεται ότι το να εργάζεσαι για αυτήν ήταν κουραστικό. Οι υπάλληλοι του βουλευτικού της γραφείου άλλαζαν συχνά. Η Πέτρα Χιντς είχε λοιπόν τη φήμη της «δύσκολης», ως εκ τούτου κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις συνταρακτικές αποκαλύψεις των προηγούμενων ημερών.

Η 54χρονη σοσιαλδημοκράτης βουλευτής από το Έσσεν δεν είναι ούτε νομικός ούτε διαθέτει απολυτήριο λυκείου (Abitur), σε αντίθεση με όσα δήλωνε στο βιογραφικό της και στην ιστοσελίδα του γερμανικού κοινοβουλίου. Η σκανδαλώδης αποκάλυψη ανάγκασε την Πέτρα Χιντς να παραιτηθεί χθες το απόγευμα. Το επί έντεκα συναπτά έτη μέλος της γερμανικής βουλής είχε ανακοινώσει πριν από λίγο διάστημα ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017, δήλωση που έγινε δεκτή με ιδιαίτερη έκπληξη.
Στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο βρίσκεται πλέον αντί του ψευδούς βιογραφικού της μια γραπτή ανακοίνωση των δικηγόρων της, στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Εκ των υστέρων η Κυρία Χιντς δεν είναι σε θέση να α��τιληφθεί ποιοι λόγοι την είχαν ωθήσει στην ψευδή αναφορά για το απολυτήριο λυκείου που οδήγησε στη συνέχεια σε πρόσθετους εσφαλμένους ισχυρισμούς για την εκπαίδευση και την εργασία της ως νομικού».
Οι αποκαλύψεις για την Πέτρα Χιντς, η οποία υπέβαλλε επί 30 ολόκληρα χρόνια ψευδή βιογραφικά στοιχεία, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις εντός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Στελέχη του SPD, τόσο από την εκλογική περιφέρεια της πρώην βουλευτή αλλά και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στο Βερολίνο, αντέδρασαν με έκπληξη και αγανάκτηση για το γεγονός ότι ένα στέλεχος του κόμματος κατόρθωσε διά της συστηματικής απάτης να ανελιχθεί φθάνοντας μέχρι τα έδρανα της γερμανικής βουλής.
Αν μη τι άλλο η σκανδαλώδης αποκάλυψη έγινε σε άκρως ακατάλληλη συγκυρία, δεδομένου ότι τα κόμματα εισέρχονται πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς ενόψει της αναμέτρησης του 2017, με το SPD να υπολείπεται σημαντικά έναντι των συγκυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ.
Η βουλευτής δηλώνει πάντως μέσω των δικηγόρων της στην προσωπική της ιστοσελίδα ότι «η πολιτική δράση της κυρίας Χιντς χαρακτηριζόταν και εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια και ακεραιότητα. Γι’ αυτό είναι και η ίδια άναυδη που δεν είχε το κουράγιο να αναλάβει την ευθύνη για την εσφαλμένη συμπεριφορά της. Παρακαλεί τους συντρόφους, τους συνεργάτες, τους φίλους και την οικογένειά της, όλους τους ανθρώπους που την εμπιστεύθηκαν, αλλά και την κοινή γνώμη από καρδιάς να τη συγχωρήσουν».
Μπορεί η επιλογή της Πέτρα Χιντς να εμφανίζει τα τελευταία 30 χρόνια ψευδή βιογραφικά να προκαλεί απορία, ωστόσο για τους ψυχολόγους η συμπεριφορά αυτή έχει εξήγηση. Ο ψυχολόγος Ζεμπάστιαν Μπάρτοσεκ επισήμανε στην εφημερίδα Bild ότι όταν κάποιος «περάσει» επιτυχώς από μια διαδικασία χρησιμοποιώντας ένα ψέμα, τότε δεν το ξεχνά. «Το ψέμα επανέρχεται διαρκώς στη συνείδηση», σχολιάζει και συμπληρώνει ότι αργότερα προ��αλείται πανικός ότι θα αποκαλυφθεί και «το θάρρος αυτού που είπε το ψέμα να το ομολογήσει βεβαίως εξανεμίζεται» Στην Ελλάδα η περίπτωση της λέγεται Παρθενοπιπίτσα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης