Skip to main content

Μέσα στο ευρώ! Έξω από το ευρώ! Μέσα στο ευρώ! Έξω από το ευρώ!

aoristies-placeholder image


Ή στην Γερμανία δεν πάνε καλά και κάθε λίγο θα αλλάζουμε νόμισμα. %CE%B3%CE%B8%CE%B9%CE%B8%CE%B3Εισήγηση για προσωρινή αποχώρηση από την ευρωζώνη όσων κρατών-μελών δεν πληρούν τους όρους της Συνθήκης του Μάαστριχτ, έκανε το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής του έκδοσης του γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», οι εκπρόσωποι της CSU παρουσίασαν σημείωμα που έλεγε: «Η CSU θεωρεί ότι στα κράτη-μέλη ταοποία στο εγγύς μέλλον δεν θα πληρούν τα κριτήρια σταθερότητας της Συνθήκης του Μάαστριχτ θα πρέπει να δίδεται η δυνατότητα να εγκαταλείψουν προσωρινά την Ευρωζώνη». Μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών(CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών(SPD) πάντως διαπιστώνεται σύμπνοια σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και τα δύο κόμματα τάσσονται κατά της κοινοτικοποίησης των χρεών των κρατών και υπέρ της ενίσχυσης της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Ωστόσο, διαφωνούν στη διενέργεια δημοψηφισμάτων για τις μεγάλες αποφάσεις σε σχέση με την Ε.Ε.
Προσωρινή αποχώρηση από την ευρωζώνη; Για να καταλάβω αν μία χώρα πληροί τους όρους τις συνθήκης οι οποίοι είναι:
  1. Οι ισοτιμίες του νομίσματος της κάθε χώρας πρέπει να παραμείνουν μέσα στη ζώνη που ορίζει ο Μηχανισμός Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ) για δύ�� τουλάχιστον χρόνια.
  2. Τα μακροπρόθεσμα επιτόκια δεν μπορούν να ξεπερνάνε κατά περισσότερες από δύο ποσοστιαίες μονάδες τα επιτόκια των τριών πιο αποδοτικών κρατών μελών.
  3. Ο πληθωρισμός πρέπει να είναι κάτω από μια τιμή αναφοράς (μέσα σε 3 χρόνια οι τιμές δεν πρέπει να ξεπερνάνε κατά περισσότερο από 1,5% τις αντίστοιχες του πιο αποδοτικού κράτους μέλους).
  4. Το δημόσιο χρέος πρέπει να είναι μικρότερο από το 60% του ΑΕΠ ή να βαίνει προς αυτόν το στόχο (δηλαδή μπορεί να είναι μεγαλύτερο το ποσοστό, αλλά να έχει πτωτική τάση και να τείνει προς αυτό) και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού μικρότερα από 3% του ΑΕΠ.
Θα επανέρχεται στο εθνικό της νόμισμα και αν όμως αλλάξει η οικονομία της ξαναμπαίνει στο ευρώ. Και αν η ανταγωνιστικότητα του νομίσματος την αναγκάσει ξαναβγαίνει και ξαναμπαίνει. Αν βλέπετε ότι, όσο και ωραίο και να είναι το ευρώ, που ταξιδεύουμε σε όλη την Ευρώπη (Εκτός Μεγάλης Βρετανίας) και δεν έχουμε θέμα με νομίσματα και ισοτιμίες, το ευρώ δεν δουλεύει για όλες τις οικονομίες όπως αποδεικνύεται περίτρανα τα τελευταία χρόνια, ακυρώστε την συνθήκη. Δεν γίνεται να παίζετε με τις οικονομίες κρατών. Όταν λέτε προσωρινά σημαίνει ότι η καημένη η χώρα που μπήκε στο ευρώ και τώρα δεν σας κάνει, την πετάτε σαν την τρίχα από το ζυμάρι, δεν ξεφεύγει από τα δίκτυα σας αδίστακτοι κερδοσκόποι αλλά θα την κυνηγάτε συνέχεια να βάζετε και να την βγάζετε από το ευρώ για να κερδίζετε. Όλα για το κέρδος! ΣΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Νιώθω αληθινά ντροπή και οργή για το δικαστικό μας σύστημα

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ για την κατάθεση της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου… … στην Προανα…

Zero –hour contract: Έρχεται και στην Ελλάδα;

Τα Zero – hour contracts είναι συμβόλαια μηδενικών ωρών εργασίας τα οποία υπογράφονται απ…

ΟΙ ΗΠΑ Επιβάλλουν πλέον σε όλη την Ευρώπη την ενεργειακή πολιτικής τους.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ… Για πάνω από μ…