Skip to main content

Οι «μπράβοι» της Γερμανίας πνίγουν την Ελλάδα ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ ΟΧΙ. Δηλώσεις Τσόμσκι, Γκάρντιαν.%25CE%25BE%25CF%2583%25CE%25BE%25CF%2583%25CE%25BE%25CF%2583Στις μεγαλύτερες εφημερίδες της δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ άρθρα επώνυμων είναι φωτιά και λάβρα για τον ���»θεσμό» που ακούει στο όνομα Σόϊμπλε… Ας μη γελιούνται οι Έλληνες. Και η Μέρκελ δεν μπορεί να κάνει τίποτα ουσιαστικό γιατί την πλειοψηφία στην κοινοβουλευτική ομάδα έχει ο Σόϊμπλε.


Ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε δηλώσεις που θα διαβάσετε στη συνέχεια σχεδόν ταυτίστηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,ο οποίος λίγο πριν ζητώντας για άλλη μια φορά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μίλησε για εκβιασμούς με στόχο την παλινόρθωση της ολιγαρχικής ελίτ που κυβερνά ΧΩΡΙΣ κανόνες και με τον Σόϊμπλε στο πλευρό της εδώ και 4 δεκαετίες. Διαβάστε άρθρο στην περίφημη Γκάρντιαν ,η οποία πρόσφατα πήρε το Πούλιτζερ δημοσιογραφίας για τις φοβερές αποκαλύψεις της για τις παρακολουθήσεις σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Ελλάδα και αλλού TO άρθρο υπογράφει η Ζόϊ Γουίλλιαμς. Στη συνέχεια θα διαβάσετε άρθρο του Νόαμ Τσόμσκι με το ίδιο περιεχόμενο που παραπέμπει στους Νιού Γιόρκ Τάϊμς και τις δηλώσεις του Γερμανού Αντικαγκελάριου για να δείτε σε ποιούς ετοιμάζουν κηδείες και ποιοί παριστάνουν τους τεθλιμμένους συγγενείς:
ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ(Ζ.Γουίλλιαμς)
«Αυτή είναι η πολιτική εναλλακτική λύση μας απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στην νεοφιλελεύθερη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: δημοκρατία, περισσότερη δημοκρατία και ακόμα πιο βαθιά δημοκρατία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στις 18 Ιανουαρίου 2014, σε μια συζήτηση που διοργανώθηκε από το Ολλανδικό Σοσιαλιστικό Κόμμα στο Αμερσφορτ. Δυστυχώς, η επιλογή των Ελλήνων στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα είναι ανάμεσα σε μια ατελείωτη λιτότητα και σε ένα άμεσο χάος. Το όραμα με το οποίο ανέβηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι αν πεις την αλήθεια στην τρόικα ξεκάθαρα και στο φως της ημέρας, οι πιστωτές θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η λιτότητα προκαλεί ασφυξία στην Ελλάδα. Δεν αναγνώρισαν τίποτα τέτοιο… Αλλά, ό,τι άλλο και αν πει κανείς για την αντιμετώπιση της κρίσης, και το μέλλον του ευρώ, η Κυριακή θα είναι η στιγμή που η ασταμάτητη δημοκρατία θα συναντήσει την άκαμπτη άνωθεν επιβαλλόμενη δημοκρατία. Το eurogroup έχει ήδη κερδίσει: οι Eλληνες μπορούν να ψηφίσουν με όποιον τρόπο θέλουν – αλλά αυτό που θέλουν, δεν μπορούν να το πάρουν. Και αυτό μας φέρνει στο επίκεντρο του προγράμματος της τρόικας: ποιο είναι το νόημα να γκρεμιστεί μέσα σε ερείπια η Ελλάδα; Η δηλωμένη πρόθεση κατά την έναρξη του πακέτου λιτότητας ήταν να αποκαταστήσει την τάξη: να προκαλέσει μια σύντομη ραγδαία μείωση του ΑΕΠ της χώρας προς το συμφέρον της οικοδόμησης μιας ισχυρότερης, πιο ισορροπημένης οικονομίας σε μακροπρόθεσμη βάση. Καθώς κατέστη σαφές ότι η ανάπτυξη δεν αποκαταστάθηκε και ότι ακόμα και με τους δικούς του όρους – οι πιστωτές έρχονται πρώτοι – το σχέδιο απέτυχε, η γραμμή άλλαξε. Εγινε μια ηθική σταυροφορία, μια συλλογική τιμωρία των Ελλήνων». «Το ΔΝΤ δεν προσέφερε λύση, αλλά ένα αφήγημα: οι Ελληνες ήταν σε αυτή την κατάσταση επειδή ήταν κακοί άνθρωποι. Ηθελαν ένα γενναιόδωρο κράτος, αλλά δεν ήθελαν να πληρώσουν τους φόρους για την δημιουργία του. Το ΔΝΤ ήταν απλώς το μέσο της πειθαρχίας που ήταν οπωσδήποτε απαραίτητη. Αυτή η ιδέα έχει επικρατήσει σε μεγάλο βαθμό – οι οφειλέτες παρουσιάζονται ως ηθικά ασθενέστεροι από τους πιστωτές. Αν τους δώσουμε οποιεσδήποτε παραχωρήσεις θα είναι σαν να ανταμείβουμε την τεμπελιά και τον εγωισμό τους. Τί σημαίνει αυτό; Οτι ο ισχυρότερος παίρνει τον έλεγχο. Προς το παρόν, η Γερμανία γνωρίζει καλύτερα από όλους. Πώς ξέρουμε ότι η Γερμανία ξέρει καλύτερα; Επειδή είναι η πλουσιότερη» .
NOAM TSOMSKI
«Οι πολιτικές της λιτότητας που υποβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν παράλογες από οικονομικής απόψεως και απολύτως καταστροφικές για την Ελλάδα», προσθέτει, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα «φρικτή».
«Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι στόχος τους είναι να καταστήσουν ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνει ανεκτή η περιφρόνηση των τραπεζών του Βορρά και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και ότι οι σκέψεις περί Δημοκρατίας και επικράτησης της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να εγκαταλειφθούν.
Δεν υπάρχει λόγος, αν εξαιρέσεις το ζήτημα εξουσίας, να συνεχιστεί η ντροπιαστική φάρσα, χάρη στην οποία οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες κερδοφορούν από τα βάσανα του ελληνικού λαού που υποφέρει . Το χρέος θα έπρεπε να έχει αναδιαρθρωθεί ριζικά εδώ και πολύ καιρό ή απλώς να είχε κηρυχθεί “επαχθές» και να έχει ακυρωθεί.
Σήμερα δίνεται στον ελληνικό λαό η θλιβερή επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων εναλλακτικών. Το μόνο που μπορείς να ελπίσεις είναι ότι η γενναία αντίσταση στην βάναυση επίθεση που επιχειρείται θα ενθαρρύνει τη διεθνή αλληλεγγύη που θα διασώσει και τους ίδιους τους Έλληνες αλλά και τους υπόλοιπους από τη σκληρή μοίρα που επιβάλλουν οι ισχυροί.» Τέλος, ο Νόαμ Τσόμσκι μα�� παραπέμπει να διαβάσουμε με προσοχή το σημερινό άρθρο του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν στους New York Times.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (στη γερμανική βουλή):
«Ο λαός μας είναι υπεύθυνος για την αδράνεια των πολιτικών φίλων μας στην Ελλάδα.
Είχαμε υποτιμήσει το μέγεθος των θεσμικών προβλημάτων και την αντοχή του πελατειακού συστήματος και της διαφθοράς στην Ελλάδα,.Eίναι και δικό μας λάθος το ότι τόσα χρόνια παρακολουθούσαμε τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, τόσο των δεξιών όσο και των σοσιαλδημοκρατικών, να εμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό της χώρας για να συντηρούν το πελατειακό σύστημα. Δεν κάναμε τίποτα και απλώς στέλναμε χρήματα ,τα οποία σπαταλούσαν με αυτο τον πελατειακό τρόπο και έτσι φτάσαμε στο σημερινό σημείο.
Σε καμία περίπτωση μετά από το δημοψήφισμα δεν θα είναι πιο ήπιοι οι όροι ενός νέου προγράμματος, αλλά θα πρέπει να σκεφθούμε τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα προγράμματα και την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετεί το χρέος της, που είχε υπερτιμηθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα…»
Είναι τρελοί και επιμένουν με τόσε φωνές εναντίον τους και ενώ τα γνωρίζο��ν;
Οχι βέβαια.Επιβεβαιώνεται ότι ΔΕΝ θέλουν το καλό της Ελλάδας,αλλά των ΠΕΛΑΤΩΝ τους.
Η μη αντίδραση κανενός άλλου( Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ κάτι ψέλλισε σήμερα για ακραίους και για βέτο δείχνοντας και προς Μέρκελ-Σόϊμπλε…) δείχνει ότι η Γερμανία κάνει τόσο κουμάντο ώστε να την φοβούνται ήδη σαν τον «μπράβο» που πουλάει προστασία. Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης