Skip to main content

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΣΑΝ. ΌΠΩΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F01%2FGreek Flag Kalymnos 1 777x437 1
Greek Flag Kalymnos 1Η πραγματική ιστορία γράφεται πολλές γενιές μετά τα γεγονότα. Κάποτε ρωτήσαν τον Τσου Εν Λάι τον τότε πρωθυπουργό της Κίνας1973, τι επιπτώσεις είχε η γαλλική επανάσταση στην Κίνα. Και εκείνος απάντησε ότι: <<Είναι πολύ νωρίς για να απαντήσω. Έχουν περάσει μόνο 200 χρόνια>> Έτσι λοιπόν έρχονται στην επιφάνεια σιγά-σιγά, γεγονότα του έπους του 1940 που
αγνοούσαμε για ανθρώπους οι οποίοι ήταν άκαπνοι και ακατάλληλοι, κρυμμένοι στα υπόγεια της Μεγάλης Βρετάνιας, παίζοντας το ρόλο του αρχιστρατήγου και οι οποίοι εξέδιδαν διαταγές εθνοπροδοτικές με την έναρξη του πολέμου.
ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΓΕΣ ΤΟ 1940 ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ
13018}30.10.1940 τηλεγραφική
13168}31.1Ο.1940 κρυπτογραφική
οι οποίες έλεγον επί λέξη
…… Η μεραρχία να μην
αγκιστρωθή εις το καλπάκι, αλλά ν�� συμτυχθή προς Μέτσοβον [Κυρια προσπάθεια]αποστέλλουσα προς τον κάτω ρούν του αράχθου απόσπασμα εκ 3 -4 ταγμάτων και 2-3 πυροβολαρχίας….
Αρα Ηπειρώται πολεμισταί εγκαταλείψατε την Ηπειρο και τις εστίες σας στο έλεος του κατακτητού για να σώσετε το σαρκίον σας,και,,,, βλέπουμε.
ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ ΟΜΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ
Ως διοικητής της Μεραρχοίας ευρέθη προ δεινού προβλήματος και παρακούσας έλαβεν την ιδίαν εύθύνην όπως, διαθέτων τον όγκον της Μεραρχίας επί της ωργανωμένης τοποθεσίας Ελαίας, αντιτάξη σθεναράν άμυναν άνευ ιδέας υποχωρήσεως και δώση την αποφασιστικήν μάχην προς τον ισχυρόν αντίπαλον. Και επέτυχε.

Αυτό ήταν το πρώτο κοσμοιστορικό ΟΧΙ του Κατσιμήτρου προς το <ανοηταίον>, όπως χαρακτηρίστηκε από αρμοδίους κριτικούς <Κέντρον>, το οποίον, για το λόγο ακριβώς, αυτό, τον κατέτρεξε, μετά τον θρίαμβο του Καλπακίου, κατά τον πιο ανελέητο και τον πιο αδιάκοπο τρόπο.

Πολλά ερωτήματα γεννιούνται.
Ο βασιλεύς της χώρας δεν γνώριζε αυτές τις διαταγές;
Ο πρωθυπουργός-δικτάτορας της χώρας δεν γνώριζε; Τότε πως του απένειμε η ιστορία τέτοιο σπουδαίο ρόλο;


Βιβλιογραφία
Ταξίαρχος Α. Τσουκανέλης: Χαραλαμπος Κατσιμήτρος Ο Πρόμαχος της Ηπείρου.

Τότε λέγαν πόλεμο και διέταζαν υποχώρηση. Τώρα λένε χρωστάμε δάνεια στην Γερμανία αλλά δεν απαιτούν το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης