Skip to main content

Η απαγωγή, ο “γείτονας”, τα λύτρα και το πολιτικό κόμμα

https://www.kourdistoportocali.com/UsersFiles/admin/2012/09/PANAGO7large.jpg Σοκ στην κοινή γνώμη της Κολομβίας-συγνώμη της Ελλάδας-προκαλούν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας”Παρασκήνιο” για τους εμπλεκόμενους στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και πως “αξιοποιήθηκαν” τα λύτρα!Το ρεπορτάζ που ακολουθεί από την ιστοσελίδα της εφημερόδας.Ένα… αχνό φως στη «διαδρομή» των λύτρων της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλουφαίνεται πως υπάρχει το….τελευταίο διάστημα, καθώς από τις έρευνες των αρχών ασφαλείας –που ξεκίνησαν πάλι– προέκυψαν ενδείξεις σύνδεσης με πολιτικό κόμμα! Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης, από τη στιγμή που ο εφοπλιστής βλέποντας ότι οι απαγωγείς του αποφυλακίζονται ο ένας μετά τον άλλον, ενώ μερικοί έχουν αρχίσει να παίρνουν και άδειες, αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με τις Αρχές. Παράλληλα, ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκεται στο ξέπλυμα των 30 εκατ. ευρώ σε έξι τράπεζες της κεντρικής Ευρώπης και σε μία των Βαλκανίων,
διαμένει σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη βίλα Παναγόπουλου στο Καβούρι, ενώ στην ίδια «γραμμή» προς Σούνιο έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί, κατά καιρούς, διάφοροι εκτελεστές συμβολαίων θανάτου, μεταξύ αυτών και ο κατά συρροή δολοφόνος Μιχάλης Μα��ρυγιάννης (στη Γαλάζια Ακτή το 1994)!Τα δύο κονδύλια
Ανώτατοι αξιωματούχοι των διωκτικών αρχών αναφέρουν στο «Π» ότι είναι πολύ πιθανόν η απόδραση Μακρυγιάννη να συνδέεται με τα νεότερα στοιχεία για τα εξαφανισμένα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου. Σύμφωνα με αυτά, το πρώτο κονδύλι 2 εκατ. δόθηκε στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου σε πολιτικό που το προηγούμενο βράδυ βρισκόταν με άλλους συναδέλφους του σε γαμήλια εκδήλωση στη Λακωνία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δέχτηκε τηλεφώνημα και μετέβη αμέσως στο «Ελ. Βενιζέλος» πετώντας για Ρόδο όπου έγινε και η συναλλαγή χέρι με χέρι. Ένα δεύτερο κονδύλι, 8 εκατ. ευρώ, δόθηκε με τον ίδιο τρόπο στις αρχές του χρόνου σε περιοχή της Λάρισας και με τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Τρίτο κονδύλι προερχόμενο από το «ταμείο» των λύτρων, δεν υπήρξε ή τουλάχιστον δεν έχει ακόμη εντοπιστεί. Φημολογείται, όμως, έντονα ότι στην προεκλογική περίοδο των πρώτων εκλογών του Μαΐου, το συγκεκριμένο κόμμα εμφάνισε αδικαιολόγητη διαφημιστική δαπάνη που υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ και εδώ βρίσκεται ίσως ένας σημαντικός κρίκος της αλυσίδας για τον οποίο πάντως αποφεύγει να μιλήσει ο οποιοσδήποτε αξιωματούχος, έστω και… ψιθυριστά.Στη Βουλή
Ερμητικά κλειστά παραμένουν και τα στόματα των προσώπων του περιστυλίου της Βουλής που γνωρίζουν για τη χρηματοδότηση του κόμματος από το «συνδικάτο του εγκλήματος», το οποίο εξαρθρώθηκε τ��ν Αύγουστο του 2009, μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και τούτο γιατί ο εισαγγελέας που αποφάσισε να χορηγήσει πενθήμερη άδεια στον μακελάρη, δεν έχει καν κληθεί σε απολογία από τον Άρειο Πάγο, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να παρέμβει λόγω των διακριτών ρόλων των δύο εξουσιών.
Το παζλ

Ο Μακρυγιάννης στις φυλακές της Λάρισας ήταν συγκρατούμενος με άλλα κορυφαία μέλη της ομάδας των απαγωγέων του εφοπλιστή, αλλά και του βιομήχανου Γ. Μυλωνά, ο οποίος απήχθη στις αρχές του καλοκαιριού του 2008 από τον Βασίλη Παλαιοκώστα και ομάδα αντιεξουσιαστών, όπου και εκεί υπάρχουν κενά στην εξεύρεση των λύτρων, καθώς από τα 10,8 εκατ. ευρώ έχουν εντοπιστεί τα 4 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο πλέον ότι οι παλαιοί συνεργοί σε ληστείες τραπεζών, Βασίλης Παλαιοκώστας και Μιχάλης Μακρυγιάννης, κυκλοφορούν ελεύθεροι, όπως επίσης και ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης, που έχει αναλάβει την ευθύνη των ενεργειών του «Επαναστατικού Αγώνα», αντιλαμβάνεται κανείς τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα στην Αθήνα και, φυσικά, σε όποιον… ατυχή επιχειρήσει να διακινήσει πληροφορίες στις «φιλικές συζητήσεις» της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας αναφορικά με τα λύτρα και τη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με το… πολιτικό χρήμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην περίπτωση της εξαφάνισης Μαζιώτη τα πράγματα είναι πολύ θολά. Πέραν της απομάκρυνσης των επικεφαλής του Α.Τ. Εξαρχείων, οι οποίοι… έχασαν πριν από δύο μήνες το ζεύγος Μαζιώτη-Ρούπα, επειδή πολύ απλά δεν το παρακολουθούσαν καίτοι βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα», δεν αναζητήθηκαν ευθύνες για άλλους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. ή εισαγγελικούς λειτουργούς που εδρεύουν στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική, καθώς η αντικατάστασή τους στις αρχές της εβδομάδας έγινε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διετούς θητείας τους.
Η βόμβα στην πρεσβεία
Η τελευταία εμφάνιση του Μαζιώτη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα», έγινε στις 11 Ιουνίου, λίγες μέρες δηλαδή πριν την εξαφάνισή του, όπου κατέθεσε για την πολύκροτη υπόθεση της ρουκέτας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στις αρχές του 2007 και αντί για κατάθεση προέβη σε διάγγελμα εναντίον των Αμερικανών! Την ίδια περίοδο που έριξαν τη ρουκέτα ο Μαζιώτης και η παρέα του, ο Μακρυγιάννης κυκλοφορούσε ελεύθερος έχοντας δραπετεύσει από τις φυλακές Αλικαρνασσού μετά από πενθήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί τον Αύγουστο του 2006. Μέχρι σήμερα δεν έχει διερευνηθεί επισήμως από πού προμηθεύτηκαν τέτοιον εξοπλισμό (αντιαρματικά RPG7 που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα), αλλά είναι δεδομένο ότι μόνο το δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος μπορούσε να διακινήσει αυτά τα όπλα. Ας μην παρακάμπτεται δε το γεγονός ότι τα μέλη της 17Ν χρησιμοποιούσαν επί δεκαετίες ένα 45άρι και έκλεβαν στρατόπεδα (σ.σ. Συκούριο) για να πραγματοποιήσουν βομβιστικές ενέργειες (σ.σ. επιθέσεις σε Παλαιοκρασσά, Βαρδινογιάννη κ.λπ.), ενώ στην περίπτωση του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Σέχτας Επαναστατών» οι οπλισμοί ανανεώνονταν συνεχώς.
Περίεργη αποστρατεία
Είναι γνωστό ότι οι ομάδες αντιεξουσιαστών, μία εβδομάδα πριν χορηγηθεί πενθήμερη άδεια στον Μακρυγιάννη, διακινούσαν στο Διαδίκτυο κείμενο υπέρ του στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και το εξής καταπληκτικό: «Ακόμη και την ώρα της πλήρους αποσύνθεσης του συστήματος εξουσίας, οι μηχανισμοί του σκληρού πυρήνα του κράτους επιμένουν να δίνουν ρεσιτάλ κανιβαλισμού εκδικούμενοι όλους όσοι κρίνονται περιττοί και ανυπάκουοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μεταχείριση που επιφυλάσσει η κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενη δικαιοσύνη στον Μιχάλη Μακρυγιάννη, έναν από τους παλαιότερους και πιο αξιοπρεπείς κρατούμενους στα κολαστήρια των ελληνικών φυλακών»! Μια ακόμη… λεπτομέρεια και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του… Ο Μακρυγιάννης συνελήφθη τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2007 στο Χαϊδάρι πέφτοντας σε ενέδρα αξιωματικών της Ασφάλειας. Η Αστυνομία είχε «στήσει» τροχαίο ατύχημα ακινητοποιώντας έτσι την κλεμμένη BMW στην οποία επέβαιναν αυτός και δύο συνεργοί του αρματωμένοι με ούζι, πιστόλια και χειροβομβίδες. Ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης (σ.σ. που βρισκόταν πάρα πολύ ψηλά τότε στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ.) αποστρατεύτηκε στις κρίσεις του Μαρτίου του 2008!
https://www.paraskhnio.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Μπορεί να μην κρύβει τον έρωτα του ο Υφυπουργός, όμως δεν κρύβονται και τα ΦΕΚ.

Δείτε που διορίστηκε η νέα σύντροφος του Σίμου Κεδίκογλου Αδαμαντία Κόλλια για να αντιληφτείτε π…

Νεώτερος Ορισμός της Ελληνικής “Δημοκρατίας”!

“Είναι το πολίτευμα της κληρονομικής διαδοχής της κομματικής και πολιτικής ηγεσίας σε διαρκώς μ…

Οι καθυστερημένοι τα υλοποιούν μετά 30 χρόνια. Έτσι θα έρθει και η ανάπτυξη.

Βραδυνή 18.2.1965. Δεν θα το χαλάσουμε τώρα για το αν είναι γέφυρα ή σήραγγα. Σημασία έχει τ…