Skip to main content

TI… TΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ; Ο αντιεισαγγελέας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΙΘΥΜΟΣ κάνει αποκαλύψεις και… παραιτείται!

aoristies-placeholder image


(Από το βιβλίο ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ. Εκδόσεις ΛΕΟΝ 1993, του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΗΧΟΥ)
%CE%B2%CE%B2%CE%B2444Συγκλονιστικές καταγγελίες για διασυνδέσεις τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος, με ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, έγιναν στις αρχές του 1992 στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Κερκύρας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΙΘΥΜΟ, ��ι οποίες όμως έγιναν η αιτία να τιμωρηθεί ο αντεισαγγελέας.
Τρία χρόνια νωρίτερα ο ίδιος αντεισαγγελέας είχε κάνει πρωτοφανείς αποκαλύψεις βασισμένες σε αδιάσειστα στοιχεία και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για τη δράση κυκλώματος στο χώρο της δικαιοσύνης, με την ανοχή και ΚΑΛΥΨΗ ανώτατων παραγόντων της ηγεσίας της και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ – που είχαν αναγκάσει τον πρόεδρο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου να αναρωτηθεί “τι χάλια είναι αυτά; Είναι δικαιοσύνη αυτή”; Ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Κρίθυμος το 1989 παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από το Δικαστικό Σώμα αλλά ΑΘΩΩΘΗΚΕ. Στις 17 του Δεκέμβρη 1992 ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών παρέδωσε στην υπουργό Δικαιοσύνης Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη εξασέλιδη δήλωση παραίτησης, διαμαρτυρόμενος για την “τύχη” που είχε η πρόσφατη έρευνά του σχετικά με την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και ειδικότερα για την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην δώσει συνέχεια στις αποκαλύψεις!!!

Στο βιβλίο μου αυτό θεώρησα καλό να φέρω στη δημοσιότητα τις φοβερές αποκαλύψεις του Παναγιώτη Κρίθυμου για την τρομοκρατία κα�� τα κυκλώματα που την εκτρέφουν.
Η αναφορά του Π. Κρίθυμου, με ημερομηνία 17 Φλεβάρη 1992, στηρίζεται σε καταθέσεις συγκεκριμένων μαρτύρων. Ο αντεισαγγελέας λέει ότι η έρευνά του ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 1989, “όταν με προσωπικές του ενέργειες αποκαλύφθηκε η ταυτότητα των περιώνυμων εμπρηστών που είχαν μεταβάλει την κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος σε έρημη χώρα” και ο κ. Τσεβάς του ανέθεσε, με την υπ΄ αριθμόν 439/90 ονομαστική παραγγελία “τη διενέργεια δικαστικής έρευνας”, επικαλούμενος μάλιστα και “εμπιστευτική αναφορά αξιωματικού της αστυνομίας, που επιβεβαιώνει την αλληλεξάρτηση εμπρηστών και τρομοκρατίας”.
Η διενέργεια της έρευνας ήταν πολύ δύσκολη, αφού σύμφωνα με τον Π. Κρίθυμο, όσοι τόλμησαν να συνεργαστούν μαζί του υπέστησαν πρωτοφανείς εκβιασμούς και διώξεις. Χαρακτηριστικά αναφέρει την περίπτωση ενός αστυνόμου ο οποίος αφού επιπλήχθηκε από άλλον αστυνομικό, μετατέθηκε δυσμενώς και παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξης! Επίσης τις περιπτώσεις ενός λοχαγού και ενός δημοσιογράφου, οι οποίοι βρήκαν ξεβιδωμένα τα μπουλόνια των τροχών των αυτοκινήτων τους…
Σε ποια στοιχεία όμως στηρίχτηκε ο Παναγιώτης Κρίθυμος; Πρόκειται, γράφει ο ίδιος στην αναφορά του, για τις καταθέσεις του αστυφύλακα της αντιτρομοκρατικής ομάδας (σ.σ. αναφέρεται το ονοματεπώνυμο) με τις οποίες περιγράφονται:
1) Οι προσπάθειες του (σ.σ. αναφέρεται το όνομα ενός πολίτη γνωστού στην κοινή γνώμη ως συνεργάτη της ασφάλειας ο οποίος συνέβαλε στη σύλληψη δύο αστυνομικών της πρωθυπουργικής φρουράς για λαθρεμπόριο όπλων και εκρηκτικών) να τον στρατολογήσει ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ!!!
2) Η παρουσίαση του αστυφύλακα από τον (πολίτη) σε ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για να αναλάβουν την προστασία του!!!
3) Οι ��ροσπάθειες να τον εντάξει σε ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ!!!
4) Η κατονομασία ΕΠΩΝΥΜΩΝ εκτελεστών των Τσουτσουβή και τριών αστυνομικών στη συμπλοκή του Γκύζη.
5) Η εξουθενωτική διαδικασία μύησης των υποψηφίων συνεργατών του (πολίτη) και
6) Υπάρχουν αποκαλύψεις σχετικές με την πολύνεκρη βομβιστική ενέργεια στην Πάτρα!
“Eπιπρόσθετα προκύπτει από τις καταθέσεις ότι οι ίδιοι μηχανισμοί που σχεδιάζουν και οργανώνουν ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ και όλες τις παρεμφερείς δραστηριότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενεργειών από την ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕΙΑ μέχρι τη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, αναλαμβάνουν και το έργο της “διαλεύκανσης” των συγκεκριμένων εγκλημάτων και αυτό οδηγεί βεβαίως, με μαθηματική ακρίβεια στη διαρκή συγκάλυψη και συσκότιση της εγκληματικής τους δραστηριότητας”, λέει ο Παν. Κρίθυμος. Στη συνέχεια γίνεται η περιγραφή του ιστορικού της μετακίνησης του αστυφύλακα από την επαρχία στην Αθήνα, για να καταθέσει ενώπιον του Δ. ΤΣΕΒΑ. Κατά περίεργο όμως τρόπο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα τηλεφωνεί ο (πολίτης) και του αφήνει παραγγελία να του τηλεφωνήσει στις 10.30 στην Αθήνα για να του ανακοινώσει ένα σοβαρό νέο. Ακριβώς τη στιγμή αυτή, γράφει ο Π. Κρίθυμος, εκτοξεύτηκε η ΡΟΥΚΕΤΑ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ κατά των εγκαταστάσεων Ασπροπύργου, γεγονός, που θεωρείται από τον Π. Κρίθυμο όχι απλή σύμπτωση, αλλά ως προειδοποιητική απειλή εναντίον του αστυφύλακα. Οταν όμως τελικά ο αστυφύλακας παρουσιάζεται στον Δ. ΤΣΕΒΑ βρίσκεται προ εκπλήξεως διότι ο Δ. ΤΣΕΒΑΣ “ΤΟΝ ΕΠΕΠΛΗΞΕ ΔΡΙΜΥΤΑΤΑ για το περιεχόμενο των καταθέσεών του”, χαρακτηρίζοντας ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ αυτά που υποστήριζε. Ο Δ. ΤΣΕΒΑΣ “τον προειδοποίησε να μην επιμείνει στο σημείο εκείνο της κατάθεσης από το οποίο προκύπτουν ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ της χώρας διότι σε αντίθετη περίπτωση θα πήγαινε κατηγορούμενος, του απαγόρευσε στο εξής να έχει οιανδήποτε σχέση με τον Π. Κρίθυμο και του συνέστησε να προβεί σε αλλαγή του κει��ένου της κατάθεσης”!
Αναφερόμενος στην 17 Νοέμβρη ο Π. Κρίθυμος αναφέρει επίσης ότι την 1η Αυγούστου έλαβε απειλητική επιστολή ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ 17Ν της οποίας το περιεχόμενο έχει ορισμένες χαρακτηριστικές ομοιότητες με την προκήρυξη της 17Ν που δημοσιεύθηκε την ίδια μέρα σε αθηναϊκή εφημερίδα. Ένα μήνα αργότερα όταν υπέβαλε υπόμνημα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για αλληλεξάρτηση τρομοκρατίας και εμπρηστών και διατύπωσε την υπόνοια ότι πίσω από την σκοτεινή αυτή επιχείρηση κρύβονται Τούρκοι πράκτορες, ακολούθησε προκήρυξη της 17Ν, σύμφωνα με την οποία ευθύνονται πράγματι οι τρομοκρατικοί μηχανισμοί για την καταστροφή των δασών. Η 17Ν όμως διαχώρισε τη θέση της, αποδίδοντας τους εμπρησμούς σε μια ομάδα που αποχώρησε από την οργάνωση! Και στο σημείο αυτό ο Π. Κρίθυμος – στα άκρως απόρρητα έγγραφα που σήμερα παρουσιάζουμε – διερωτάται: “Είναι άραγε απλή σύμπτωση ότι προβαίνουν σ΄ αυτή την κυνική ομολογία, ένα μήνα μετά την περιεχόμενη στο υπόμνημά μου καταγγελία ή μήπως η σπουδή να διαχωρίσει η 17Ν τις ευθύνες της από τη δραστηριότητα των ανθρώπων της που προέβησαν στις συγκεκριμένες πράξεις και γι΄ αυτό τάχα “εξοβελίστηκαν” από την οργάνωση, υπαγορεύτηκε από το φόβο των αποκαλύψεών μου;”.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΣΑΚΗΣ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (εδώ πέφτουν και ονόματα) και ποια σχέση μπορεί να έχει η δραστηριότητά του με τις δημόσιες καταγγελίες ότι κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής κατέχουν πλούσιες συλλογές αρχαιοτήτων; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ (ΠΟΛΙΤΗΣ) και από πού αντλεί την ισχύ του ώστε να διαθέτει ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΝΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ, να διευθύνει στρατηγούς και αρχηγούς, ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΠΟΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ Ν΄ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΕΛΟΣ ΩΣ ΑΟΡΑΤΗ ΑΡΧΗ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΩΝ;
Κλήθηκε να ελεγχθεί για τη δραστηριότητά του ο αρχιφύλακας (αναφέρεται το επώνυμο) που επαίρεται ότι δίνει πληροφορια��ά σημειώματα στη 17 Νοέμβρη για το “Who Is Who” των υποψηφίων θυμάτων της; Γιατί εξακολουθούν ακόμη να δρουν ανεξέλεγκτοι οι φύλακες που συνεργάζονται με τον (πολίτη) εντός του σώματος της αστυνομίας; Ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς να μάθει και να ελέγξει αν σχηματίστηκε κι αν έφτασε ποτέ στην εισαγγελία Αμαλιάδος δικογραφία για τα όπλα που κατασχέθηκαν στα χέρια του (αναφέρεται το ονοματεπώνυμο) που τόσο πολύ θόρυβο προκάλεσε ύστερα από σχετικές δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο; Έγινε καμιά έρευνα για τους ηθικούς αυτουργούς και οργανωτές της πολύνεκρης έκρηξης στην Πάτρα”;
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ: ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ;
Αυτό το σύστημα έχει ανάγκη την τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι όχι. Ο καπιταλισμός χρειάζεται τη 17 Νοέμβρη και τα παρακλάδια της, η εργ��τική τάξη χρειάζεται ένα επαναστατικό κόμμα για τη Σοσιαλιστική Επανάσταση. Κι αν τα έντερά σας έχουν γυρίσει μετά από όσα διαβάσατε, καλή συνέχεια…
9 ΓΕΝΑΡΗ 1993 Πολιτικό καφενείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης