Skip to main content

Ήρθε η ώρα κατά τας γραφάς

1928410Το τι αγάπη μας είχαν οι μεγάλοι προφήτες φαίνεται και από την παρακαταθήκη που μας άφησαν στην Παλαιά Διαθήκη.
ΗΣΑΙΑΣ: καί τούς έχθρούς αύτών διασκεδάσει, ΣΥΡΙΑΝ αφ’ήλιού ανατολών καί τούς ΕΛΛΗΝΑΣ αφ’ ηλίου δυσμών. Κεφάλαιον Θ:12
Ο Ησαΐας ο μέγας αυτός προφήτης καταστρέφει την Συρία και την ίδια τύχη επιφυλάσσει και για τους
Έλληνες.

ΣΟΦΟΝΙΑΣ: Ουαί οι κατοικούντες το σχοίνισμα της θαλάσσης, πάροικοι Κρητών λόγος Κυρίου εφ’υμάς. Χαναάν γή αλλοφύλων και απολώ υμάς εκ κατοικίας, και έσται ΚΡΗΤΗ ΝΟΜΗ ΠΟΙΜΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑ ΠΡΟΒΑΤΩΝ.

ΙΕΖΕΚΙΗΛ: Ιδού εγώ εκτείνω την χείραν μου επί τους αλλόφυλους και εξολοθρεύσω τους Κρήτας και απολώ τους κατοικούντας την παραλίαν. Κεφάλαιον ΚΕ’:16

Ο Σοφονίας και ο Ιεζεκιήλ εύχονται και οι δύο την καταστροφή της Κρήτης, η οποία θα γίνει βοσκοτόπι για ζώα και μάντρα προβάτων. Το έργο το βλέπουμε όταν αρπάζονται οι Κρητικοί αγρότες με τους ναυτικούς, οι νηστικοί εναντίων πεινασμένων.
ΖΑΧΑΡΙΑΣ: καί εξεγερώ τά τέκνα σου, ΣΙΩΝ, επί τά τέκνα τών Ελλήνων καί ψηλαφήσω σε ως ρομφαίαν μαχητου. Κεφαλαιον Θ:13
Ο Ζαχαρίας το προέβλεψε και επαληθεύτηκε. Το τι τύχη μας επιφυλάσσει η συμμαχία με το Ισραήλ μας το λένε οι γραφές τους. Το τι θα συμβεί μας το λέει ο ευαγγελιστής Μάρκος:Κατά Μάρκον ευαγγέλιο 13 7-9
Ο Ιησούς είπε:Όταν ακούσετε ότι γίνονταιπόλεμοι ή προετοιμάζονται πόλεμοι, μην ταράζεστε πρέπει γίνουν αυτά, δεν θα είναι όμως ακόμη το τέλος. Θα ξεσηκωθεί το ένα έθνος εναντίον του άλλου, και το ένα βασίλειο εναντίον του άλλου θα γίνουν σεισμοί σε διάφορα μέρη θα έρθουν πείνα και ταραχές. Αυτά όμως είναι η αρχή των πόνων της γέννας.
και παρακάτω 14-17Κι όταν δείτε το βδέλυγμα της ερημώσεως, που προείπε ο προφήτης Δανιήλ, να στέκεται εκεί που δεν πρέπει- ο αναγνώστης ας καταλάβει- τότε όσοι βρεθούν στην Ιουδαία να φύγουν στα βουνά. Όποιος βρεθεί στο λιακωτό να φύγει χωρίς να μπει στο σπίτι του για να πάρει κάτι μαζί του. Κι όποιος βρεθεί στο χωράφι του να μην επιστρέψει πίσω να πάρει το πανωφόρι του. Αλίμονο στις γυναίκες που θα είναι εκείνες τις ημέρες έγκυες ή θα θηλάζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης