Skip to main content

ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΛΠ Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Σοκ από το Ισραήλ:Ο Νετανιάχου υποβαθμίζει τις σχέσεις Ελλάδας-ΙσραήλΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Στο Ισραήλ, προσπαθούν να στείλουν μήνυμα στην Τουρκία, πως η βελτίωση των σχέσεων τους με την Ελλάδα, είναι “συμπτωματική” και οχι “στρατηγική”.Αυτό φαίνεται απο τις δηλώσεις του Βενιάμιν Νετανγιάχου στους Τούρκους δημοσιογράφους….

“Με την Ελλάδα είχαμε μόνο απλές διπλωματικές σχέσεις και με την Κύπρο σε επίπεδο προξενείων. Η βελτίωση των σχέσεων μας με την Ελλάδα είναι “συμπτωματική”. Τον Φεβρουάριο του 2010 είχα επισκεφθεί τη Μόσχα. με τη γυναίκα μου ειχαμε παει σε εστιατόριο. Κάποιος μας πλησίασε κια μας είπε “ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέοου, θέλει να κάτσει δίπλα σας”. Το δέχθηκα. Αρχίσαμε να μιλάμε σχετικά με τα οικονομικά προβλήαμτα. Τελικά διαπιστώσαμε πως το επίπεδο των σχέσεων μας είναι σε “ανόητα” επίπεδα και αποφασίσαμε να τις βελτιώσυμε. Αυτή η συνάντηση ήταν 4 μήνες πριν το επεισόδιο με το πλοίο Mavi Marmara. Αργότερα ξεκινήσαμε επαφές και συναντήσεις.” δήλωσε ο Νετανγιάχου.ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗΣτην Αθήνα ο πρόεδρος του Ισραήλ 25-07-2012 12:38:50 Η κατάσταση που επικρατεί στην Συρία, αλλά και οι όλο βελτιούμενες ελληνο-ισραηλινές σχέσεις βρίσκονται στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, στην Αθήνα. Θεωρείται σημαντική αυτή η επίσκεψη, στις 6 Αυγούστου, από κάθε πλευρά, αφού το Ισραήλ επιδιώκει να αναθερμάνει το κλίμα και να δώσει νέα δυναμική στις σχέσεις του με την Ελλάδα, μετά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που υπήρξε στην χώρα μας. Οι συνομιλίες που θα έχει με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, οικονομικών και διεθνών θεμάτων.

Η υποδοχή που θα του γίνει θα είναι επίσης εντυπωσιακή, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας έχει προσκαλέσει τον Ισραηλινό ομόλογο του να περάσει λίγες ημέρες και στα Γιάννενα.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα των ελληνο-ισραηλινών συνομιλιών θα είναι τα ενεργειακά, με δεδομένο το ισραηλινό ενδιαφέρον (των ισραηλινών εταιριών) για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Δυτικά της Ελλάδας για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων. Θα συζητηθεί επίσης το σχέδιο για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει αέριο από τα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα στην Ευρώπη μέσα από τις ελληνικές θάλασσες. Δεύτερο θέμα, η τουριστική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες και η συνεργασία στον τομέα της αγροτικής παραγωγής. Ένα από τα σημαντικά θέματα που θα συζητήσουν οι Ισραηλινοί με την ελληνική κυβέρνηση είναι το ζήτημα των επενδύσεων.
Τον κ. Πέρες συνοδεύει πλειάδα υπουργών που θα έχουν επαφές με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και δεν αποκλείεται να υπάρξει και σύγκλιση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας Ισραήλ το οποίο είχε δημιουργηθεί το 2010 με απόφαση των κυρίων Νετανιάχου και Παπανδρέου και είχε συγκληθεί μόνον μία φορά και αυτή στο Τελ Αβίβ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Έχουν μπλεχτεί τα Σταθμαρχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης