Skip to main content

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:”Εθαψαν” θηριώδεις μίζες φαρμακευτικής το 2013!

mΤου Γιάννη Ντάσκα

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, αυτό που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση την οικονομία της;

“Το πρόβλημα της διαφθοράς και η συγκάλυψή
του “ειναι η απάντηση και αυτό πανθομολογείται πλέον, διαχρονικά και διακομματικά ως κύρια αιτία.

Στη διαφθορά με ένα συγκλονιστικό παράδειγμα, αναφέρθηκε ως αιτία των δεινών ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία Σπύρος Λάππας, αναδεικνύοντας την διαφθορά με ένα συγκλονιστικό παράδειγμα-κακούργημα μέσα από λόγια ενός Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπροέδρου της Βουλής και λόγια ενός ( πρώην) Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Στο πρόβλημα της διαφθοράς και στην έρευνα για τα (μη) πεπραγμένα της Δικαιοσύνης σε διάφορα σκάνδαλα, σε διάφορες περιοχές αναφέρθηκε και η εκπομπή μας στο VERGINA TV και μέσω του δικτύου του (ΝΕΤ Πελοποννήσου, Εγνατία, Κρήτη κλπ) σε όλη την Ελλάδα.
Αναφερθήκαμε σε έρευνα και ερωτήματα προς Δημάρχους, όπως της Λάρισας, της Φυλής, του Ασπροπύργου, τα οποία περιμένουν απαντήσεις.

Το πρόβλημα των (μη) απαντήσεων εντόπισε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και ο Νίκος Νικολόπουλος λέγοντας ότι η κοινή γνώμη περιμένει απαντήσεις από το έργο της Εξεταστικής, η Εξεταστική περιμένει απαντήσεις απο Εισαγγελείς, οι Εισαγγελείς περιμένουν απαντήσεις απο Υπηρεσίες και η “μπάλα χάνεται”. Καθώς οι απαντήσεις αργούν ή δεν πάνε ποτέ.

Ετσι φτάνουμε σε αθλιότητες κατά τις οποίες βουλεύματα βγαίνουν σε πρώτο βαθμό 15 χρόνια μετά την έναρξη της ποινικής δίωξης και της (δήθεν) έρευνας ορισμένων δικαστικών.

Συγκεκριμένες περιπτώσεις (Χαλκιδική, Λαμία, Αθήνα κλπ) αναφέραμε και στην εκπομπή.

Η σοβαρότατη αποκάλυψη στην Εξεταστική αφορούσε μια καραμπινάτη υπόθεση φαρμακευτικών δωροδοκιών, η οποία αποκαλύφθηκε το 2013 και έμεινε χωρίς κυρώσεις…(Αλήθεια ποιός παραπλάνησε την κοινή γνώμη εμφανίζοντας ως νεαρή άπειρη 30χρονη την 44χρο��η γιατρό που δήλωσε εξαφάνιση μέχρι να πέσει στα μαλακά στο Λαϊκό;)Η υπόθεση δωροδοκίας καταγράφεται στα πρακτικά της Εξεταστικής ως εξής:

“…ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΑΠΠΑΣ: Άρα, λοιπόν, είστε πάντα γύρω από τον χώρο του φαρμάκου και τον χώρο της υγείας. Το 2013, ο κ. Σούρλας, στην ίδια έκθεση αναφέρει κάτι το οποίο δεν είναι απλώς συγκλονιστικό, αλλά είναι κάτι το οποίο πρέπει να κατατάσσει τη χώρα μας ως χώρα μπανανίας.

Και γιατί το λέω; Λέει στην έκθεσή του: «Το ποινικό τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης επέβαλε κατά συμβιβασμό εξωδίκως 350 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο σε αμερικανική εταιρεία φαρμακευτικού υλικού, η οποία χρηματοδοτούσε και δωροδοκούσε κρατικούς αξιωματούχους». Γι’ αυτήν την έκθεση λάβατε ποτέ έστω και πληροφορία; Λάβατε γνώση ποτέ για αυτό το πράγμα; Είναι συγκλονιστικό, συνταρακτικό. Αρκεί να σας πω ότι αυτό το πράγμα δεν οδηγήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα στη δικαιοσύνη. Και το λέω δημόσια για να το ακούσει και η Εισαγγελέας Διαφθοράς και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών. Δεν πήγε ποτέ στη δικαιοσύνη, 350 εκατομμύρια δολάρια δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων της χώρας μας. Λάβατε ποτέ γνώση για την έκθεση του κ. Σούρλα;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ (Μάρτυς): Όχι, όχι.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΑΠΠΑΣ: Θα την καταθέσω τώρα. Την κατέθεσα και στο «Ερρίκος Ντυνάν». Ορίστε, κύριε Πρόεδρε, την καταθέτω. Θα ήθελα ένα αντίγραφο.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής, κ. Σπυρίδων Λάππας, καταθέτει την προαναφερθείσα έκθεση στα αρχεία της Γραμματείας της Επιτροπής)

Αυτά συνέβαιναν στην Ελλάδα και το 2013 μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, κύριε Ευαγγελάτο.
Επίσης, θα έχετε ακούσει για τις εκθέσεις του κ. Ρακιντζή. Από το 2010 μέχρι ��ο 2014 ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Κάθε χρόνο εξέδιδε μια έκθεση σχετικά με πολλούς χώρους οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και για τον χώρο του φαρμάκου.

Ακούστε τι λέει για τον χώρο του φαρμάκου. «Στον υγειονομικό τομέα έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια -αυτά το 2011- στρεβλώσεις και περιοχές γκρίζας οικονομίας που πρέπει να ελεγχθούν και να καταπολεμηθούν αμείλικτα. Κατά την γνώμη μου, τρείς είναι οι πυλώνες που διαβρώνουν το σύστημα υγείας στην χώρα μας: η σπατάλη, η παραοικονομία και η διαφθορά. Η ύπαρξη της διαφθοράς είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο υγειονομικός τομέας. Πρέπει να αναδειχθούν τα σημεία εκείνα, τα οποία εκτρέφουν τη διαφθορά, τη σπατάλη, την απάτη, με αποτέλεσμα την απώλεια πολύ σημαντικών πόρων, η οποία μάλιστα επέφερε την επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών ιδιαίτερα σήμερα, στην κρίσιμη οικονομικά συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο κέντρο της περιόδου 2010-2015 των μνημιακών περικοπών, περιοριστικών πολιτικών».

Ο κ. Σούρλας στην έκθεσή του λέει τα ίδια. Ο κ. Ρακιντζής λέει τα ίδια. Η δική σας υπηρεσία διαχρονικά -εγώ θυμάμαι από το 2000 και μετά- έχει εκπληκτικά πορίσματα που θα μπορούσε να βοηθήσει την ελληνική πολιτεία να εξορθολογήσει, να εξυγιάνει σε ένα βαθμό. Όλα αυτά τα άκουγε η πολιτική ηγεσία; Τα άκουγε η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας, Δικαιοσύνης, Οικονομίας; Αυτό ρωτάω!
Πραγματικά μένω κατάπληκτος, κύριε Ευαγγελάτο. Ο πιο αρμόδιος άνθρωπος, που τον διορίζει η κάθε κυβέρνηση, ο δικός της άνθρωπος να τα λέει ο ίδιος και ο δεύτερος και ο τρίτος και ο τέταρτος και όλα αυτά να πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Γιατί, άραγε, υπάρχει ένας Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης όταν τα πορίσματά του είναι για τον κάλαθο των αχρήστων; Γιατί υπάρχει ο κ. Ευαγγελάτος εάν όσα διαπιστώνει είναι για τους άλλους και όχι για εμάς; Αυτό ρωτάω…”

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης