Skip to main content

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ

ΗΠA: ”Βράζει” η Ομογένεια… Αγανάκτηση και απογοήτευση
G. A. Papandreou”ΜΠΡΑΒΟ”, στον πρωθυπουργό της Ελλάδας GAP, στον υπουργό Εξωτερικών και στους ”άξιους” διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ: Κατάργησαν τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τις αντικατέστησαν με εκδηλώσεις γιά το…Ολοκαύτωμα ή προς ”τιμήν” Ελλήνων….υπουργών-πολιτικών.

Στις 10 Φεβρουαρίου ’11 εφέτος η καθιερωμένη εκδήλωση γιά το Ολοκαύτωμα, στο γενικό προξενείο Νέας Υόρκης… ”Aνεπιθύμητοι” οι…’Ελληνες και οι Ελληνοαμερικανοί γιά την εθνική τους επέτειο, αλλά ευπρόσδεκτοι οι ��μερικανο-Εβραίοι, που κατηγορούν, συκοφαντούν γραπτά Ομογενείς κι ελληνικά ΜΜΕ ως ”αντιαμερικανούς”, ”παρανοϊκούς”, ”ξενόφοβους”, ”λυσσαλέους αντισημίτες” κ.ά.

(Παρά την εντυπωσιακή δουλοπρέπεια του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και των διπλωματικών μας αποστολών στις ΗΠΑ, ΔΕΝ είδαμε -ως αντάλλαγμα- έστω ΜΙΑ εκδήλωση στην πρεσβεία ή στα προξενεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ ή σε εβραιοαμερικάνικη Οργάνωση, γιά τα ελληνικά ”Ολοκαυτώματα” ή άλλα ελληνικά ζητήματα)

Η κυβέρνηση του Γ। Παπανδρέου, κατάργησε (2010) τις καθιερωμένες δεξιώσεις-εκδηλώσεις στις πρεσβείες και στα προξενεία της Ελλάδας, γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, υποτίθεται γιά ”λόγους οικονομίας”, αλλά και ”γιά λόγους συμβολισμού”। Ακόμα και όταν Ομογενείς προθυμοποιήθηκαν να καλύψουν τα έξοδα, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική, γεγονός που μας δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται γιά την ιστορία μας και την απόδοση της πρέπουσας τιμής στους ήρωες της επανάστασης στα 1821, που μας απελευθέρωσαν από την οθωμανική αυτοκρατορία।
kalami

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης